VAN'ın Bostaniçi Beldesi'ne bağlı Esendere Mahallesi'nde yaşayan obezite hastası 11 yaşındaki Nejdet İtah, 140 kiloya ulaştı. Hastalığından dolayı okulada gidemeyen İtah, yürümekte ve nefes almakta zorluk çekiyor.
Bostaniçi Beldesi'ne bağlı Esendere Mahallesi'nde yaşayan ve inşaat işçisi olan Hamza İtah'ın 4 çocuğundan biri olan Nejdat İtah, 4 yaşından beri obezite hastası. Şu anda 140 kilo olan İtah, kilosundan dolayı yaşıtları gibi okulada gidemiyor. Gün geçtikçe kilo almaya devam eden İtah, evde bile ailesinin yardımıyla ihtiyaçlarını giderebiliyor. Son bir aydır nefes alma zorluğu da çeken Nejdet İtah, artık yemek bile yiyemiyor. Çocuğunu 4 yaşından beri sürekli doktora götürdüklerini fakat hiçbir çare bulamadıklarını söyleyen Baba Hamza İtah, "Artık çok kilo aldığı için götürüp getirmekte bile sıkıntı yaşıyoruz. Umarım sesimizi biri duyar ve bu soruna biri çare olur. Biz bir şey yapamıyoruz" diye konuştu. Türkçe bilmeyen anne Kemaliye İtah ise, oğlunun her geçen gün biraz daha şişmanlamasına bir çare olamadıklarını ve bu durumun kendilerine büyük üzüntü yaşattığını söyledi.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç Dr. Murat Doğan ise obezite hastası Nejdet İtah'ın kendisine getirildiğini belirterek, "Aile bizim verdiğimiz diyet programlarını ve egzersizleri yeteri düzeyde uygulayamadı. Bu hastaya cerrahi müdahale yapılıp, farklı bir tedavi uygulanmalı. En az 27, en fazla 60 kilo olması gereken İtah, şu anda 140 kilo ağırlığında" dedi.