Mustafa İNSAN/MERSİN, () - MERSİN'de işçileri taşıyan servis minibüsüne trenin çarpması sonucu 11 kişinin yaşamını kaybettiği kazada ağır yaralanarak tedavi altına alınan şoför Fahri Kaya, kaza anında hemzemin geçitteki bariyerin açık olduğunu söyledi.

Merkez Akdeniz İlçesi Adanalıoğlu Mahallesi'ndeki hemzemin geçitte 20 Mart günü, makinistler Hüseyin Erdem ve Mehmet Erkan yönetimindeki 62028 sefer sayılı yolcu treninin, Fahri Kaya yönetimindeki 33 M 1104 plakalı minibüse çarpması sonucu meydana gelen kazada 10 kişi ölmüş 5 kişi de yaralanmıştı. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada gözaltına alınan makinistler, Cumhuriyet savcısı tarafından serbest bırakılırken, bariyerleri kapatmadığı iddia edilen hemzemin geçit görevlisi 1 çocuk babası Erhan Kılıç ise mahkemece tutuklanmıştı.

Kazada ağır yaralanan minibüs sürücüsü evli bir çocuk babası35 yaşındaki Fahri Kaya'nın, Toros Devlet Hastanesi'nde tedavisi sürüyor. Kazanın meydana geldiği hemzemin geçitten birçok kez geçtiğini belirten Kaya, olayın meydana geldiği saatte çok sayıdaki servis aracının da aynı yolu kullandığını söyledi. Kaya, kazadaki tüm suçun bariyer görevlisinde olduğunu ileri sürerek, "O an bariyer açık haldeydi ve siren de çalmıyordu. Önümdeki araçlar devam edince, ben de minibüsle geçtim. Trenin geldiğini son anda fark ettim. Gaza yüklendim kurtarabilir miyim diye ama kurtaramadık. Burada gerçekten suçsuz olduğumu düşünüyorum. Gerçekten suçsuzum. O bariyerin açık olması benim suçum değil. Orada bir tane bekçi var. Bu insan orada 12 saat çalışıyor. Sonra nöbet değiştiriyor. Orada beklerken başına bir hal gelse, ben olmasaydım başkası trene denk gelecekti. En azından bunu sıkılaştırmaları lazım. Normalde tren bu tür kavşaklara geldiğini de makinist 500 metreden yeşil ışık görüyormuş. Bu yeşil ışık görülmediği halde bu kadar hızla niye devam etti. Bunu öğrenmek istiyorum. Bariyer inmediği zaman ışıklar kırmızı yanarmış. Bariyer indiği zaman ışık yeşil yanarmış. Bu da geçebilirsin demektir. Işık yeşil yanmadığı halde tren neden devam etti. Onu çok merak ediyorum. Diğer arkadaşlarım adına gerçekten çok üzülüyorum. Bende kötü durumdayım, yoğun bakımda sürekli iç kanama geçiriyorum. Allah herkese sabır versin" diye konuştu.

Mİ(SÜ/SSA) (FOTOĞRAF)