KIRIKKALE'nin en yaşlısı olduğu belirtilen ve Delice ilçesinin Elmalı köyünde yaşamını sürdüren 107 yaşındaki Arzu Sınıroğlu, tek sağlık sorunu olarak kulağının iyi duymadığını söyledi. Sağlıklı kalmanın sırlarını da anlatan Sınıroğlu, "Yoğurt yapmadan önce sütün kaymağını yedim. Temiz havada koyunların arkasından koşarak sağlıklı bir yaşam sürdüm. Daha uzun yıllar yaşamak istiyorum" dedi.
Delice Kaymakamı Mehmet Parlak, köy gezileri sırasında gördüğü kulağı az duyan 
4 çocuk 15 torun sahibi 107 yaşındaki Arzu Sınıroğlu'nun tedavisini yaptırdı. Eşini 7 yıl önce kaybeden ve kocası ölen kızı tarafından bakılan Arzu Sınıroğlu, tek sağlık sorununun kulağının iyi duymaması olduğunu belirterek, sağlıklı kalmasının sırlarını anlattı. Sınıroğlu, "Yoğurt yapmadan önce sütün kaymağını yerdim. Temiz havada koyunların arkasından koşardım. Vaktinde davarım ve ineğim vardı, güderdim. Yiyip, geziyor ve koşuyordum. Dağlarda ot toplayıp, gezip dolaşıyordum. Çiftçiydim, sabanı omzuma alırdım. Kurban olduğum öküzlerin önüne düşerdik. Ben mercimek, tarhana çorbası yiyorum. Daha uzun yıllar yaşamak istiyorum" diye konuştu.
ATATÜRK'ÜN ASKERİ GELİYOR DERDİK
Atatürk'e olan sevgisini de dile getiren Arzu Sınıroğlu, "Atatürk'ü görmek için trene giderdik. Tüm köyleri gezerek görmek isterdik. O zaman ben küçüktüm, savaşa götürmediler. Askerler için tarlalara çadır kurulurdu. Eskiden yol bizim evin önünden geçerdi, şimdi değişti. O zaman 'Atatürk'ün askeri geliyor' derdik. Bizler de çadırda kalan askerlere ekmek verir aşlardık. Cepheye beni götürmediler. Beni yazsalardı, iki top da ben götürürdüm. Gönüllü gönüllü götürürdüm" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI