ADANA'da kent merkezine 6 kilometre uzaktaki köylerinde bulunan arsalarına 8 ev yaptıran 8 kardeş, tüm çabalarına rağmen elektrik bağlatamıyor.
Merkez Sarıçam İlçesi'ne bağlı Kılıçlı Köyü sınırları içinde arazileri bulunan ve hayvancılıkla geçimlerini sağlayan Çokaldı kardeşler, 10 yıl önce birlikte 8 ev yaptırıp bu alana taşındı. Evlerine içme suyu bağlatan kardeşler, elektriği ise 'yeterli hane sayısı olmaması nedeniyle' çektiremedi. Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'ne (TEDAŞ) verdikleri her dilekçelerine, elektrik çekilebilmesi için imarlı alanda en az 10 ev olması gerektiğine dair cevap alan kardeşler, en büyük sıkıntıyı eşlerini ve çocuklarının yaşadığını söyledi.
8 evde 15'i çocuk 35 kişinin yaşadığını belirten Veli Çokaldı, geceleri evlerinin önünde oturup kentin ışıklarını izlediklerini belirterek, "Biz erkekler olarak elektriksizliğe artık alıştık. Ancak çocuklarımız saat 15.00'te okuldan geldikten sonra kısa süre içinde derslerini yapmak zorundalar. Hiç birimizin evinde buzdolabı yok. Evimiz, arabamız, paramız var. Ancak elektriğimiz yok. Tek isteğimiz buraya elektrik hattı çekilmesidir" dedi.
Çokaldı kardeşlerin eşleri ise ellerinde çamaşır yıkamaktan bıktıklarını, elektrik olmadığı için teknolojinin hiç bir imkanından yararlanamadıklarını belirterek yetkililerden yardım talep etti.