Mustafa SARIİPEK/MARMARİS (Muğla), () - MUĞLA’nın Marmaris İlçesi'nde oturan Tunuslu 36 yaşındaki Warda Özen, ekonomik durumunun kötü olması nedeniyle 10 yıldan bu yana ailesini görmek için ülkesine gidemiyor. Tunus Konsolosluğu’na mektup yazıp, durumunu anlatan Özen, "Annem ve babam çok yaşlı. İki aydır telefonda babamla konuşamıyorum belki de ölmüştür. Ne olur beni ailemle buluşturun" dedi.
Yaz aylarında turizm, kışın ise, bulduğu gündelik işlerle geçimini sağlayan 41 yaşındaki Bahadır Özen, 10 yıl önce kız kardeşinin İstanbul’daki nikahında Tunuslu damat adayının kardeşi Warda ile tanıştı. Özen, burada başlayan arkadaşlıklarını 1 yıl sonra nikah masasına taşıdı. Ancak, genç çiftin kardeşlerinin evliliği fazla sürmedi ve aileler kendilerine de boşanmaları için baskı yaptı.
Yaşadıkları bu olayları gözyaşlarıyla anlatan Warda Özen, şöyle dedi:
"Zatürree olup, yoğun bakımda kaldım. Tedavim 1 yıl sürdü. İstanbul’a nazaran daha ılıman iklime sahip olduğu için evliğimizin 4'üncü yılında İstanbul’dan Marmaris’e yerleştik. 9 yıl boyunca çocuğumuz olmadı. Tedavi gördük. Tedavi ardından 5 ay önce kızımız 'Meryem Nur' dünyaya geldi. Tedavilerim süresince tüm birikimiz bitti. 350 TL kira ödüyoruz. Eşimin yazın kazandığı parayla kışı da geçirmeye çalışıyoruz. Çocuğumuzun olmasından sonra masraflarımız iyici arttı. İki aydır kiramızı da ödeyemiyoruz. Sıkıntıda olduğumuzu gören bir pet shop sahibi eşim Bahadır’ı işe aldı."
Mutluluğu ve ailesi için tüm zorluklara katlandığını da belirten Warda Özen, eşi ile aralarında çok büyük bir sevgi olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Sağlık ve maddi acılar da dahil olmak üzere hiç problemimiz bitmedi. Senelerce çok sıkıntı çektik ama ikimiz bunu göğüslemeyi bildik. 12 çocuklu bir ailenin kızıyım. Maddi durumumuzun yetersiz olması nedeniyle 10 yıldır Tunus’taki annemi, babamı göremedim. İkisi de çok yaşlı. İki aydır telefonda babamla konuşamıyorum, belki de ölmüştür. Kardeşlerimi de çok özledim. Tunus’un Türkiye Konsolosluğu’na mektup yazıp, durumu anlatıp, yardım istedim. Ancak, henüz cevap gelmedi. Ne olur beni ailemle buluşturun."
Bahadır Özen de eşinin Tunus’taki yaşlı anne- babası için çok endişelendiğini belirterek, "Maddi imkansızlıktan çık kısıtlı olarak ailesiyle telefonda görüşübeliyor. Ancak, iki aydır babası ile görüşemediği için kendisinden bir şeylerin saklandığını düşünüp, iyice meraklanmaya başladı. Ne yapacağımı ben de şaşırdım" dedi.

MS(İÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)