ATATÜRK'ün ölüm yıl dönümü nedeniyle Siirt'te düzenlenen anma töreninden sonra, Vali Ahmet Aydın, geçen yıl helikopter kazasında şehit olan 4 helikopter müretebatı ve 'Dadaşlar' olarak bilinen 13 kişilik jandarma timi anısına yapılan Dadaşlar Şehitler Anıtı'nı ziyaret, dua etti.
10 Kasım 2012 yılında Siirt Jandarmaya Alay Komutanlığı'na ait Sikorsky helikopterin düşmesi sonucu, 4 mürettebat ve 'Dadaşlar' olarak bilinen 13 jandarma timinin şehit oluşunun 1'inci yılında Siirt Valisi Ahmet Aydın, Alay Komutanlığı içerisinde bulunan Dadaşlar Şehitler Anıtı'nı ziyaret etti. Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Şenol Yeloğlu'nu başsağlığı dileğinde bulunan Vali Aydın, 'Dadaşlar' timi için Fatiha okudu.
Anıtı ziyaret sonrası konuşan Siirt Valisi Ahmet Aydın, şöyle dedi:
"Atatürk'ün ölüm yıldönümü, mekanları cennet olsun, onlara minnettarız. Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere aynı şekilde, 10 Kasım'da helikopter kazasında şehit düşen Dadaşlar'ı minnetle anıyor, tekrar mekanları cennet olsun, Allah kalanlarına, sizlere de silah arkadaşlarına, ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Biz onlar için varız, onlar için bu vatan ayakta duruyor, Allah mekanlarını cennet etsin, tekrar başsağlığı diliyorum."
Atatürk'ün ölüm yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene, Siirt Valisi Ahmet Aydın, AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, Siirt Bağımsız Belediye Başkanı Selim Sadak, 3'ncü Komando Tugay Komutanvekili Kurmay Albay Alper Eser, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Bayar, kamu, kurum ve kuruluş ile siyasi parti temsilcileri katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından törenler, Halk Eğitim Merkezi'nde devam etti.