Behçet DALMAZ/HAKKARİ, ()-HAKKARİ'de, geçen yıl dünyaya gelen ve 'Çözüm  sürecine' denk geldiği için 'Kürdistan' ismi verilen İsmail- Şükrüye Akboğa çiftinin 1 yaşındaki bebekleri için doğum günü kutlaması yaptı.
Yargıtay 18'inci Hukuk Dairesi'nin ‘Kürdistan' isminin kullanılabileceğine karar vermesi üzerine geçen yıl Temmuz ayında dünyaya gelen ve ailesi tarafından 'Kürdistan' adı verilen İsmail ve Şükriye Akboğa çiftinin en küçük kız bebekleri 1 yaşına girdi. Baba Akboğa, kızı Kürdistan için üzerinde Kürtçe 'Rojbunate Piroz be Kürdıstan' (Doğum günün kutlu olsun Kürdistan) yazılı yaş pasta hazırladı. Biçer Mahallesi'nde oturan 8 nüfuslu Akboğa ailesinin çocukları, kız kardeşleri Kürdıstan'ın doğum gününü hep beraber kutlarken, doğum günü pastasını önce ona yedirdiler, sonra da kendileri yedi.
Baba Akdoğan, ‘Kürdistan' adını 'Barış sürecine' destek olmak için bebeklerine verdiklerini anlatırken şöyle dedi:
"Kızımız Kürdistan bugün 1 yaşına girdi. Bir yıldır bölgede ateşkes süreci var. Yani gençler bu süreç içerisinde ölmedi. Bu sevindirici bir şeydir. Bu bir yıllık süre zarfında bir çok şey değişti. Temennimiz odur ki, Kürdistan büyüdükçe büyük Kürdıstan da büyüyecektir. Biz şu an kızımızın doğum gününü kutlamanın sevincini yaşıyoruz."

FOTOĞRAFLI