Hüseyin BAYBARS/TAVAS (Denizli), () - DENİZLİ'nin Tavas İlçesi'nde, çiftçi Kadir Ergil'in yetiştirdiği 1 metre 75 santimetre uzunluğundaki kabak ilgi çekti. Yaktin cinsi kabakların uzunluğunun 2 metreye kadar ulaşabildiğini söyleyen Ergil, mahalle sakinlerinin dev kabağı görünce şaşkınlıklarını gizleyemediğini söyledi.
Tavas'a bağlı Kızılcabölük Mahallesi'nde 75 yaşındaki Kadir Ergil'in evinin bahçesinde yetiştirdiği dev kabaklar dikkat çekti. Tohumları geçen yıl Isparta'dan sipariş edilen Yaktin cinsi kabakların günden güne uzayan boyları görenleri şaşkına çevirdi. Ergil'in ektiği kabakların en kısa olanını 1 metre, en uzununun 1.75 metre olması mahalle sakinlerini de şaşırttı.
Kabakların mahalle halkından yoğun ilgi gördüğünü, fotoğraf çektirdiklerini söyleyen Kadir Ergil, kabakların herbirinin ağırlığının 15-20 kilo arasında değiştiğini söyledi. Dev kabakla fotoğraf çektiren Kızılcabölük Mahallesi Muhtarı Enver Tepeeri, "Bunca yıl tarımla, bağ bahçe ile uğraştım ama böyle bir kabak görmedim. İlk kez görüyorum, hayretler içindeyim. Benim boyum 1.75 Kabağın boyuna benim boyumla aynı. Çok şaşırdım" dedi.

FOTOĞRAFLI