Arzu KAYA- Erhan TEKTEN/İSTANBUL, () 1 Mayıs'ta meydana gelen olaylar sırasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 173 eylemciden şu ana kadar 11'i serbest bırakıldı. 4 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedilirken diğer kişilerin işlemleri ise devam ediyor.
Sabah saatlerinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden 9, Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından ise 164 kişi, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Adliyeye getirilen toplam 173 kişinin ifadeleri 5 Cumhuriyet Savcısı tarafından alınıyor.
Şu ana kadar 11 kişi savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, 4'ü ise "DHKP-C terör örgütü adına korsan eyleme katılmak", "Yanıcı, patlayıcı madde bulundurmak, taşımak, nakletmek, "Görevli memura direnmek", "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na Muhalefet" suçlarından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.
Serbest bırakılanlar adliye önünde alkışlarla karşılandı. Üzerinde Beşiktaş forması olan şüphelinin bir yakını 'siyah' diye bağırdı, ardından 'beyaz' diyen şüpheli ve yakınları "Siyah-beyaz şampiyon Beşiktaş" şeklinde slogan attı.

AK (MK) (FOTOĞRAF)