Mustafa ÖZDABAK/İSTANBUL,() 1 Mayıs’ta Beşiktaş ve Şişli’de çıkan çatışmalar sırasında zarar verilen banka ATM’leri ve dükkan vitrinleri onarılıp, temizleniyor. Bu sabah işyerlerine gelen görevliler hasar tespiti yaparak, çalışmalara başladı.
Kullanılamaz hale gelen ATM’ler banka görevlileri tarafından temizlenip tamir ettirilirken, bazı işyerlerinin kırılan camlarında plastik mermi izleri bulunması dikkat çekti. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bulunan 9 ayrı bankaya ait 12 ATM de göstericiler tarafından tahrip edildi. Para çekmek için gelen çevre sakinleri, ATM’lerin kullanılamaz halde olduğunu görünce tepki gösterdi. Hastaneye geldiğini söyleyen Selahattin Kurt, “Para çekmeye geldim. Böyle işçi bayramı mı olur? Demokrasi diyorlar, yaptıkları işe bak. Devlet malına zarar verenden hayır mı gelir” diye konuştu.
Ahmet Kılıçal ise, “İşçi bayramı kutlanıyor hesapta. Bu mu işçi bayramı? İşçi bayramı adam gibi kutlanır benim bildiğim. Hastaneye para ödeyeceğim, nereden çekeceğim şimdi bilemiyorum?” dedi.
Okmeydanı Darülaceze Caddesi üzerindeki Cevdet Şamikoğlu İlkokulu’nun önünde bulunan yaya kaldırımıyla cadde arasındaki demir korkulukların da söküldüğü görüldü. Belediyeye bağlı işçiler, sökülen korkulukları tamir emek için çalışma başlattı.

MÖ (MK) FOTOĞRAFLI