Eyyüp BURUN- Mehmet BULUT/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, 3 bin kişinin katıldığı etkinlikle halaylarla kutlandı. 
Sabah saatlerinden itibaren polis ekipleri kutlamaların yapılacağı İstasyon Meydanı'nda önlemlerini alırken, sivil toplum örgütleri ile siyasi partilerin grupları da saat 11.00'dan itibaren alandaki yerlerini aldı. Kutlama yapılan meydan ve çevresinde bin polis görevlendirilirken, alana gelenler üstleri arandıktan sonra içeri alındı. Sloganlar eşliğinde şehir merkezinden yürüyerek İstasyon Meydanı'na ulaşan gruplar çalınan davul ve zurnalar eşliğinde halaylar çekti.
Kutlamalar için alan platform kurmakta çalışan işçiler ise kurdukları platformun altına girerek öğle yemeği yedi.
KISA SÜRELİ GERGİNLİK
Bu arada, ÖDP ve Gençlik Muhalefeti gruplarının alana girişi sırasında üzerinde; Berkin Elvan, Ali İsmail Korkmaz, Medeni Yıldırım gibi toplumsal olaylarda yaşamını yitirenlerin resimlerinin bulunduğu pankartları sokmak istemesi üzerine polisle kısa süreli gerginlik yaşandı. Gerginlik araya giren sivil polisler ve alandaki diğer görevliler tarafından büyümeden önlendi ve pankartın alana konulmasına izin verildi.
Yaklaşık 3 saat süren etkinlik olaysız sona erdi.

EB,MB(HK/BT) (FOTOĞRAFLI)