Latif SANSÜR / KUŞADASI, (Aydın) ()- BAHAMA bayraklı kruvaziyer gemisi 'Norwegian Spirit', bu sabah 2 bin 37 yolcusuyla Aydın Kuşadası İlçesi Limanı'na demirledi. Geminin, 1 Mayıs kutlamaları nedeniyle yolcuların can güvenliğinin sağlanamayağı gerekçesiyle rotasında değişiklik yaparak İstanbul yerine Kuşadası'na demirlediği öğrenildi.

Norwegian Spirit'in normal takvime göre bugün İstanbul'da olması gerektiğini belirten geminin Türkiye acentesi İstanbul Denizcilik'in Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Adnan Tuncay, "1 Mayıs'ta İstanbul'da yapılacak gösteriler nedeniyle seferini değiştiren gemi, yolcuların güvenliği için Kuşadası'na 1 gün önceden geldi. Yarın İstanbul seferini gerçekleştirecek" dedi.

Bu arada, geçen yıl İzmir Alsancak Limanı'na yanaşan Norwegian Jade ve Norwegian Spirit gemilerinin artık Kuşadası'na yanaşacağı öğrenildi. Geçen yıl İzmir'e 32 sefer yapan ve 80 bin yolcu getiren uluslararası denizcilik şirketi Norwegian Cruise Line, aldığı stratejik bir karar ile rotayı İzmir yerine Kuşadası'na çevirmesi ilçe esnafı ve turizmcileri sevindirdi. Norwegian Jade ve Norwegian Spirit'in Kuşadası'na toplam 33 düzenli sefer gerçekleştirip, 90 bin turist getireceği bildirildi.

İki geminin Türkiye'de tur acenteciliğini yapan Tura Turizm Kuşadası Bölge Müdürü Ali Kuluyever, Kuşadası'na ilk seferini gerçekleştiren Norwegian Spirit'ten inen turistleri folklor ekipleriyle karşıladıklarını belirtip, "Turistlere tur programı kapsamında Meryemana turundan sonra Efes turunda, antik kentin altın çağını hatırlatmak amacıyla 45 kişilik İzmir Sanat Tiyatrosu ekibiyle, o dönemi interaktif şov olarak canlandırdık. Turistler tarafından büyük beğeni aldığımız turlarımızda amacımız ülkemize kruvaziyer gemileri gelen turistlere en iyi hizmeti sunarak buradan mutlu olarak ayrılmaları" dedi.

LS (AÖ/SSA) (FOTOĞRAF)