Bahri KARATAŞ/İZMİR, () - İZMİR'in Konak İlçesi'nde, parkta oturan Bilal E.'den bıçak zoruyla 1 lira istediği iddiasıyla tutuklu yargılanan Uğur Ö., 2 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırılıp, tahliye edildi.
Olay, geçen yıl 19 Aralık'ta Aziziye Parkı'nda meydana geldi. İddiaya göre parktaki bir bankta yalnız başına oturan Bilal E.'nin yanına gelen Uğur Ö., "Bana 1 TL ver" diyerek, bıçak çekti. Bilal E., cebinde bulunan 3 lira bozuk parayı çıkartıp bankın üzerine koydu. Ancak zanlı Uğur Ö., "Al o parayı oradan bana ver" diyerek, ikinci bıçağı da çıkartarak tehdidiğini sürdürdü. Banktan parayı alıp zanlıya veriyormuş gibi yapan Bilal E., olay yerinden hızla kaçtı. Polise giden Bilal E., zanlının eşkalini verip, şikayetçi oldu. Polis, eşkal doğrultusunda, birçok suçtan sabıkası bulunan Uğur Ö.'yü kısa sürede yakaladı. Adliyeye sevk edilen zanlı tutuklandı.Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Ayşe Sarıkaya, Uğur Ö., hakkında 'Silahla yağma' suçundan 15 yıl hapis cezası istemiyle dava açtı.
İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın önceki duruşmasında ifade veren Bilal E., "Parkta tek başına oturuyordum. Yanıma tanımadağım birisi geldi. Cebinden iki bıçağı çıkartıp, ilk önce 1 lira para istedi. Ben de cebimde bulunan 3 lira bozuk parayı çıkartıp banka koydum. Parayı eline bırakmamı istedi. Daha sonra da kağıt 5 lira istedi. Ben de para çıkartıyormuş gibi yapıp oradan kaçtım. Kaçmasaydım belki de beni öldürebilir veya yaralayabilirdi" dedi.
Son duruşmaya tutuklu olarak yargılanan zanlı Uğur Ö. İle avukatı Ali Balcı katıldı. Uğur Ö. üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Kendisine iftira atıldığını belirten Uğur Ö. takdiri mahkemeye bıraktığını belirtti. Cumhuriyet Savcısı Eren Yenice, sanığın cezalandırılmasını talep etti. Sanığın avukatı Ali Balcı, müvekkilinin suçunun teşebbüs aşamasında kaldığını, tahliyesine ve verilecek ceza hükmünün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmesini istedi.
Hakim İbrahim Korkmaz, başkanlığındaki mahkeme heyeti, sanık Uğur Ö.'yü önce 12 yıl hapis cezasına çarptırdı. Suçun teşebbüs aşamasında kalması, duruşmalarda pişman olduğunu belirten tavrı ve olaydan dolayı herhangi bir zarar meydana gelmemesi nedeniyle ceza 2.5 yıl hapse indirildi. Mahkeme ayrıca sanığa olayda kullandığı bıçak nedeniyle de 5 ay hapis cezası verdi. Toplam 2 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırılan Uğur Ö. tahliye edildi.

BK(AÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)