DÜNYA Tekerlekli Sandalye Tenis Turnuvası'na katılacak Erzurum Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Tayfur Abbasoğulları, okulunda düzenlenen törenle turnuvanını düeğitim gördüğü Erzurum Lisesi'nde düzenlenen törenle uğurlandı.
Erzurum Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Tayfur Abbasoğulları, geçtiğimiz Mart ayında Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından Antalya Belek'te düzenlenen Turkish Open 2014 Tekerlekli Sandalye Tenis Turnuvası'na katıldı. Doğuştan sol ayağının dizden aşağısı bulunmadığı için protezle yürüyen Tayfur Abbasoğlu, Hırvatistan, Fransa, İsrail, Romanya, İsveç, Irak, Yemen ve Türkiye'den 47 bedensel engelli sporcunun katıldığı tunuvada Juniors kategorisinde ikinci olarak dünya şampiyonasına katılmaya hak kazandı. 
Hollanda'da 25 Mayıs'ta başlayacak olan Dünya Tekerlekli Sandalye Tenis Turnuvası'na katılacak olan Tayfur Abbasoğulları için okuduğu Erzurum Lisesinde uğurlama töreni düzenlendi. Lise Müdürü Selami Güneş, öğretmenleri, ailesi, antrenörleri  ve arkadaşlarının katıldığı törende Tayfur Abbasoğulları, 'Erzurum'a altın madalya ile dönmek için söz veriyorum" dedi. 
Erzurum Lisesi Müdürü Selami Güneş, öğrencileri ile gurur duyduklarını belirterek "Tayfur'a ayakta alkışlayarak uğurladık. Erzurum Lisesi böyle başarılara layık bir okul. Dualarımız her zaman Tayfur'la. Tayfur ülkemizi, şehirimizi, okulumuuzu dünya şampiyonu yapacak. Ona çok inanıyor ve güveniyoruz" diye konuştu.
Uğurlama töreninde çok duygulandığını belirten Tayfur Abbasoğulları, tenise ailesinin desteğiyle başladığını anlattı. Tayfur Abbasoğulları, "Arkadaşlarım benim için bir araya geldi. Tezahüratları beni çok duygulandırdı. Çok çalışarak bugünlere geldim. Hollanda'ya gideceğim için çok heyecanlıyım. Ülkemizi temsil edeceğim için çok gururluyum. Ay yıldızlı bayrağımızı orada dalgalandırmak istiyorum" diye konuştu.

Lisede müdür yardımcısı İsmail Alay ise Tayfur Abbasoğulları'na yazdığı 'Erzurum ve Türkiye'nin Gururu' şiirini okudu. Öğretmenin öğrencisi için yazdığı şiir şöyle:
"Gittiğini yer Hollanda/Kendine gel o anda/ Dadaş ruhunla bütünleş/ Göster Türk'ün gücünü/ Sevindir her arkadaşını/ Coşsun milletin tümü/ Başarıyla dön de inşallah/ Patlasın ecnebinin ödü/ Güzel yavrum yolun açık olsun/ Şimdiden başarın kutlu olsun/ Ay yıldızlı al bayrağım/ Ebediyyen bizim olsun."    NK(KS/AK) (FOTOĞRAFLI)