TÜRKİYE'nin ilk Nükleer Santral Projesi olan Akkuyu Nükleer Santrali'nin yapımını üstlenen Rus Devlet sermayeli Akkuyu Nükleer Güç Santrali A.Ş., ilginç bir sponsorluğa imza attı. Şirket, bir süre önce kurulan ve amatör lige henüz giriş yapmayan Gülnarspor'a göğüs reklamı vererek, malzeme yardımında bulundu.
Silifke’de yaşayan bir grup Gülnarlı, bu yıl içerisinde bir araya gelerek Gülnarspor’u kurdu. Gülnarspor, ilk etapta çalışmalarını Silifke’de yaptı, daha sonra kulüp merkezi Gülnar’a taşındı.
İlçenin kurumsallaşmış ilk spor kulübüne ilçedeki kamu kurumlarının yanı sıra, yörede nükleer santral inşa etmeye hazırlanan Akkuyu NGS A.Ş. de destek verdi. Nükleer şirket ilk etapta kulübe malzeme yardımında bulundu. Yardımlar Gülnar Spor Salonu’nda sporculara dağıtıldı. Akkuyu NGS Bilgilendirme Bürosu yetkilileri, futbol ve diğer branşlarda desteğin süreceğini söyledi. Törende Gülnarspor’un minik sporcuları 'Akkuyu NGS’ye teşekkür ederiz' yazılı pankart açtı. Bir grup sporcu da, şirketin servis aracı desteği vermesini pankartla dile getirdi.
Gülnarspor Teknik Sorumlusu İsmail Uzun, kulüplerin çok yeni olmasına rağmen güzel bir hava yakaladıklarını belirterek, "Akkuyu NGS A.Ş.'den bize yapılan desteğe çok teşekkür ediyoruz. Bu yardımla çocuklarımıza daha iyi imkanlar sağlamış olduk.  Gülnarspor’u geleceğe taşıyacağız. Tabi bunu yaparken de asla disiplinden, ahlaklı spor yapmaktan taviz vermeyeceğiz" dedi.
Gülnarspor, yapılan teslim töreninin ardından Mut’a geçerek burada hazırlık maçları yaptı.