ERZURUM'da yendiği kanser hastalığının yeniden baş göstermesi üzerine tedavi görürken kurtarılamayan milli boksör 43 yaşındaki Mehmet Ali Uçar'ın ölümü şüpheli bulununca, yapılan soruşturma sonunda takipsizlik kararı verildi. Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporda, kanser hastası Uçar'ın kalp damar hastalığı sonucu öldüğü belirtildi.
Erzurum'un Çat İlçesi'ne bağlı Şeyh Hasan Köyü'nde dünyaya gelen Mehmet Ali Uçar, 15 yaşında Erzurum Yolspor'da boks yapmaya başladı. Antrenör Adnan Kul ve Cahit Himoğlu'dan boksun inceliklerini öğrenen Mehmet Ali Uçar, 1986'da ilk resmi karşılaşmaya çıktı. Uçar, 71 kiloda milli formayı giydi ve 5 Türkiye şampiyonluğu, 7 Türkiye ikinciliği elde etti. Daha sonra ağır siklette boks yapan Uçar, 1999 yılında kazandığı Türkiye Şampiyonluğu ardından geniz (nazofarenks) kanserine yakalandı. İl Sağlık Müdürlüğünde memur olan Uçar, Erzurum'da Sinan Şamil Sam ile jübile maçı oynadı ve çok sevdiği boksa veda etti. Moralini bozmadan ve yüzündeki tebessümü eksik etmeden Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Bölümünde gördüğü tedavi sayesinde kanserle savaşımı kazanan Uçar, 14 yıl sonra tekrar aynı hastalığa yakalandı. Tedavi için gittiği Ankara'dan geçtiğimiz 10 Temmuz günü dönen Uçar, burnundan kan geldikten sonra yaşama veda etti. Uçar'ın cenazesi merkez Dutçu köyünde toprağa verildi.
Milli boksörün ani ölümü şüpheli bulununca otopsi yapıldı. Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Uçar'dan alınan örnekler kesin ölüm nedeninin belirlenebilmesi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Trabzon Adli Tıp Kurumu Milli boksör Uçar'ın kesin ölüm nedeni hakkında görüş bildirmeyince örnekler, bu kez İstanbul Adli Tıp Kurumuna yollandı. İstanbul Adli Tıp Kurumunun Cumhuriyet Savcılığına gönderdiği raporda, "Kanser hastası olan kişinin, ölümünün kendinden mevcut kalp damar hastalığı sonucu geliştiği oy birliği ile mütalaa olunur" denildi. Otopsi sonucu üzerine Mehmet Ali Uçar'ın dosyası için takipsizlik kararı verildi.