ERZURUM merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı AK Partili Ali Korkut, dar gelirli çocuklar için 'Kış Sporları Merkezi' yaptırdı. Kayak yapmasını bilmeyen tek çocuk bırakmayacaklarını söyleyen Korkut, "Son iki yılda 1500 çocuğu baştan aşağı giydirip Palandöken'de kayak öğrettik. Şimdi bu öğrenciler için içerisinde sauna ve hamamın da bulunduğu iki katlı kış sporları merkezi yaptırdık. Çocuklar gibi ben de çok sevinçliyim" dedi.
Hilalkent semtindeki, Ömer Nasuhi Bilmen Mahallesinde geçen yaz 3 milyon lira harcanarak yaptırılan mesire alanına kurulan 'Kış Sporları Merkezi' törenle hizmete girdi. 375 bin lirası Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından karşılanan ve toplam 718 bin liraya mal olan 'Kış Sporları Merkezi' projesinin hayata geçirilmesinin sevinci içinde olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Ali Korkut, destekte bulunan KUDAKA Genel Sekreteri Talha Bekir Özmen'e teşekkür etti. Yakutiye'de kayak yapmasını bilmeyen tek çocuk bırakmamaya kararlı olduğunu anlatan Başkan Korkut şunları söyledi:
"Kış sporları merkezi haline gelen Erzurum'da kayak yapmasını bilmeyen çocuk bırakmayacağız. 2012 yılında 370 öğrenci ile kurduğumuz Yakutiye kayak takımında bugün sporcu sayısı bin 500'e ulaştı. Bu bir rekordur. Kursa aldığımız öğrenciler geleceğin milli kayakçıları olacak. Yakutiye olarak hep ilkleri yapan bir belediye olduk. Öğrencilerin kayak malzemesinden, ulaşım ve öğle yemeğine kadar her şeyi belediye bütçesinden karşılıyoruz. Amacımız geleceğimiz olan çocukları spora teşvik. Yakutiye'ye 10 dakika uzaklıkta olan Palandöken'i maalesef görmeyen çocuklarımız var."