Turgay İPEK / ERZURUM, () - TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) ile Ülker işbirliğinde gerçekleştirilen 'Futbol Köyleri Projesi'nin Erzurum kampına katılan U19 Milli Takımı Antrenörü Emre Aşık, çocukların sevgi seli altında kaldı. Antrenmanların yapıldığı Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'ne giden Emre Aşık'ın üzerine hep birlikte koşarak sarılmak isteyen 80 çocuk, antrenöre zor anlar yaşattı.
Merkez Palandöken İçesi'ndeki kamp merkezinde çocuklarla yakından ilgilenen Emre Aşık, futbol köylerinde yeni yıldızların keşfedildiğini belirtti. Bursaspor'da yıldızı parlayan ve Süper Lig tarihinin ligde gol atan en genç futbolcusu unvanını taşıyan Enes Ünal, A Milli takım ve Bursaspor forması giyen Ozan Tufan, Galatasaray'ın genç yıldızı Berk Yıldız, Fenerbahçeli Beykan Şimşek ve Beşiktaş'ta A takıma seçilen Muhammed Demirci gibi yıldızların buralarda yetiştiğini hatırlatan Emre Aşık, 7 yılda 36 erkek ve 44 kız oyuncunun Futbol Köylerinden genç milli takımlara seçildiğini söyledi.
SOKAK FUTBOLUNUN KATKISI
Profesyonel futbol kulüpleriyle anlaşma imzalayan oyuncu sayısının 50'ye çıktığını açıklayan Emre Aşık, sokak futbolunun ise ülkemizde sona ermek üzere olduğuna işaret ederk şunları söyledi:
"Fatih Terim ve rahmetli Gündüz Tekin Onay ile başlayan ve bu yıl 8'inci yılına giren proje sayesinde 4 bin 500 kız ve erkek çocuk bu eğitimlerden faydalandı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen çocuklar, futbol çatısı altında toplanıyor. Futbolun yanı sıra sosyal, kültürel gelişimi açısından da çok büyük katkılar sağlanıyor. Kampta çocuklara nitelikli futbol eğitiminin yanı sıra kitap okuma alışkanlığı, beslenme, oyun kuralları, ilkyardım, çevre bilinci, satranç, yaratıcı drama ve diş sağlığı eğitimleri de veriliyor. Biz de eskiden buradaki çocuklar gibi böyle kamplara katılarak kendimizi geliştirmeye çalıştık. Ama biz bu çocuklarımızdan biraz daha şanslıydık. Çünkü biz sokakta arkadaşlarımızla maç yaparken sosyalleşiyorduk. Milli takım hocalarımızla kendi aramızda bazen konuşuyoruz. En büyük sıkıntının sokak futbolunun yavaş yavaş bitmesi olduğunu düşünüyoruz. O yaştaki çocukların gelişmesine sokak futbolunun inanılmaz katkısı vardı."
BUZLU SU DÖKTÜRDÜ
Öte yandan kampa katılan antrenörlerden Erzurumlu Alparslan Topçu, çift kale maçın ardından çocuklarla ALS hastalığına destek vermek amacıyla diğer futbol köylerine meydan okuyarak, buzlu suyu başından aşağı döktürdü.
FOTOĞRAFLI