Taner BAYAR/BOLU, () - TÜRKİYE Ampute Futbol Milli Takımı, Meksika'da yapılacak Ampute Futbol Dünya Kupası hazırlıklarına Bolu'da başladı. 'Efeler' lakaplı Ampute Futbol Milli Takımı'nın hedefi dünya şampiyonu olmak.
Türkiye Ampute Futbol Milli Takımı, 30 Kasım - 8 Aralık tarihleri arasında Meksika'da yapılacak Ampute Futbol Dünya Kupası hazırlıklarına Bolu Abant yolunda bulunan Petro Club Tatil Köyü'nde başladı. 24 Ağustos'a kadar devam edecek Bolu kampının ardından milli takım Ankara Kıcılcahamam'da hazırlıklarına devam edecek. Ampute Futbol Milli Takımı Teknik Direktörü Halil İbrahim Köprülü yönetiminde 14 futbolcu programa göre günde iki veya üç antrenman yapıyor.
Halil İbrahim Köprülü, fiziksel uygunluk antrenmanları ile çalışmalara başladıklarını söyledi. Köprülü, "24 Ağustos tarihinde Bolu'dan ayrılacağız ve 31 Ağustos'ta Kızılcahamam'da tekrar toplanacağız, 12 Eylül'e kadar orada çalışacağız. Bizim amacımız dünya şampiyonasında oynayabilecek olan oyuncularımızın seviyesini yükseltmek. Şunu da biliyoruz ki, bundan önce verdiğimiz mücadelelerin üzerinde bir performans sergilememiz ve direnç göstermemiz lazım. Bu mücadeleyi orada bu kahramanlar yapacaktır. Çünkü uzun yıllardır bu kardeşlerimizle beraberiz. Beş yeni oyuncumuz var. İnşallah şans bizim yanımızda olur. Ama şansı da bizim yaratmamız gerekiyor. İnşallah dünya şampiyonu olarak da döneriz. Turnuvalarda her zaman ilk üçte olduk. Ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğimizi düşünüyoruz. Avrupa şampiyonasında final oynadık, hep ilk üçteyiz. Ülkelerin temsilcileri, delegasyonları fikstür çekiminde 'Türkiye'nin bulunduğu gruba inşallah düşmeyiz' gibi cümleler de kuruyorlar. Bu da bizim için çocuklarımız adına sevindirici oluyor" dedi.
Takım kaptanlarından Ali Budak ise çok güzel bir ortamda çalıştıklarını ifade ederek, "Güzel bir ekibiz ve iyi çalışıyoruz. İnşallah öncelikle Polonya'da ki hazırlık maçlarını iyi geçirip, daha sonra da Meksika'ya gidip oradan da dünya şampiyonu olarak dönmek istiyoruz" diye konuştu.
Takım kaptanlarından Osman Çakmak basının desteğine ihtiyaçlarının olduğunu açıklayarak, "Tek bir cümle söyleyeceğim; Sizlere ihtiyacımız var" dedi.

FOTOĞRAFLI