CHP Genel Başkan Yardımıcısı Sezgin Tanrıkulu, Erzurum'un Konaklı Kayak Merkezi'nde 2.5 yıl önce antrenman yaparken geçirdiği kazada yaşamını yitiren milli kayakçı 17 yaşındaki Aslı Nemutlu olayını TBMM gündemine taşıdı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından yanıtlanması istemiyle önerge veren Tanrıkulu, "Pistleri ve tesisleri uluslararası normlara uygun olarak yaptırması gereken ama bu konuda kuşku uyandıran kurumlar ile ilgili yasal inceleme yapılmış mıdır?" diye sordu.
Konaklı Kayak Merkezi'ndeki Alp Disiplini yarışmasına katılmak için Erzurum'a gelen milli kayakçı Aslı Nemutlu, 12 Ocak 2012 günü antrenman yaparken pist kenarındaki tahta kar perdelerine çarparak yaşamını yitirdi. Yaklaşık 1.5 yıldır görülen davada Sulh Ceza ve Asliye Ceza mahkemelerindeki dosyalar birleştiriince sanık sayısı 16'ya yükseldi. Kaza yerinde 2 kez keşif yapılma kararı alınmasına rağmen bu istek gerçekleşmeyince Nemutlu ailesi, zaman kaybına yol açacağı için olay yeri keşif isteğinden vazgeçti.
CHP Genel Başkan Yarndımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun hayatını kaybettiği pistlerle ilgili olarak Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın yazılı olarak yanıtlamasını istediği bir soru önergesini TBMM'ye verdi. Sezgin Tanrıkulu, soru önergesinde Aslı Nemutlu'nun ölmesinin ardından pistin çok kısa süre içinde uluslararası normlara uygun hale getirilmesi, pist kenarlarına ağ çektirilmesinin, kayak pistleri ihalelerinde şaibe olabileceği iddialarını doğrular nitelikte olduğunu önü sürdü. Tanrıkulu önergesinde şu soruların yanıtlarını istedi:
"Milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun antrenman sırasında geçirdiği kaza sonucu vefat etmesinin sorumluları ile ilgili yasal inceleme yapılmış mıdır? Pistleri ve tesisleri uluslararası normlara uygun olarak yaptırması gereken ama bu konuda kuşku uyandıran kurumlar ile ilgili yasal inceleme yapılmış mıdır? 10 milyon lira harcanan ve suni kar üretmek için yaptırılan göletin ihalesini veren kurumun başındaki sorumlu kimdir? Bu gölet yıllardır su tutmadığı için atıl durumda mıdır? Kayak Federasyonu eski Başkanı Özer Ayık hakkında, 2012 yılında hazırlanan 62 sayfa, 207 maddelik Müfettiş Tenkit Raporu Spor Genel Müdürlüğünde aylarca bekletilmiş midir? Bekletilmiş ise bu durumun gerekçesi nedir? Bu Müfettiş Tenkit Raporu işleme alınacak mıdır? O raporda yer alan 207 maddenin içeriği nedir? Usulsüz harcama kalemleri ile ilgili olduğu iddiası doğru mudur? Doğru ise, Spor Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulunun sadece 2 madde üzerinden Türkiye Kayak Federasyonu eski Başkanı Özer Ayık'ı Merkez Ceza Kuruluna sevk etmesinin sebebi nedir? Türkiye Kayak Federasyonu eski Başkanı Özer Ayık Tahkim Kurulu tarafından 4 ay hak mahrumiyeti almış mıdır? Türkiye Kayak Federasyonuna, kış oyunları öncesi 70 milyon lira aktarıldığı ve bu paranın usulsüz olarak kullanıldığı iddiası doğru mudur? Raporda yer alan ancak yakıt alım belgeleri olmayan, 1 milyon 800 bin liralık mazot, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanlığı tarafından nereye harcanmıştır? Raporda yer alan usulsüz harcamalar ile ilgili yasal inceleme yapılacak mıdır?"

FOTOĞRAFLI