MUĞLA’nın Bodrum İlçesi'nde olumsuz hava koşulları nedeniyle daha önce iki kez ertelenen Atatürk Yol Koşusu yapıldı.
350 atletin mücadele ettiği koşuda, temmuz ayında izolasyon çalışması sırasında toprak altında kalarak yaşamını yitiren atlet Murat Karabaş’ın amcasının oğlu Abdullah Karabaş, kuzeninin adının yazılı olduğu formayla koştu.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin yıldönümünde yurt genelinde her yıl 27 Aralık’ta gerçekleşen Atatürk Yol Koşusu, Bodrum’da hava muhalefeti nedeniyle iki kez ertelendikten sonra bugün yapıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bodrum Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen koşuya yaklaşık 350 sporcu katıldı. Dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele eden öğrencilerden bazıları fenalık geçirdi. Öğrencilere ambulanstaki sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.
Bodrum’da geçen yıl temmuz ayında meydana gelen olayda, inşaatlarda çalışan milli atlet Murat Karabaş, bir okulun duvarına izolasyon yapmak için kazılan çukurda oluşan göçük altında kalarak 29 yaşında yaşamını yitirmişti. Bodrum’daki koşuya Murat Karabaş’ın amcasının oğlu Abdullah Karabaş, kuzeninin adının yazılı olduğu formayla katıldı. Abdullah Karabaş, "Murat’ın anısını yaşatmak için buradayım. Onun için koşacağım" dedi. Büyük erkekler kategorisinde mücadele eden Karabaş 2'nci oldu.
BAZİ LİSELİLER KOŞU ÖNCESİ SİGARA İÇTİ
İçmeler ile Bodrum İskele Meydanı arasında düzenlenen 5 bin metre liseli erkekler yarışmasına katılacak yaklaşık 60 öğrenciden bazılarının koşu öncesi ısınma hareketi yapmak yerine sigara içtiği görüldü. Aralarından birinin elindeki sigarayı yakabilmek için çakmak sormak üzere araçları durdurmaya çalışması ve gözlük camını mercek gibi kullanmak istemesi gözden kaçmadı. Yarış öncesi sigara içilmemesi konusundaki uyarılara ise "Abi sigara nefesimizi açıyor" diyen öğrencilerin ilginç hareketleri objektiflere ve kameralar yansıdı.
BİRİNCİ OLANLAR
Atatürk Yol Koşusu’nda küçük kızlarda Amiral Turgutreis İlkokulu’ndan Yağmur Güzleyen, küçük erkeklerde aynı okuldan Eren Bayraktar, yıldız kızlarda Bitez Gülümser Mehmet Danacı Ortaokulu’ndan Hatun Koç, yıldız erkeklerde Muharrem Eskiyapan Ortaokulu’ndan Ünal Demiröz, genç kızlarda Gündoğan Endüstri Meslek Lisesi’nden Zehra Oğuz, genç erkeklerde Turgutreis Hayırlı Sabancı Anadolu Lisesi’nden Alper Erkaya, büyük erkeklerde Nebi Aksın, büyük bayanlarda Aliye Deniz ve veteranlarda Birkan Koç birinci oldu. Dereceye girenlere madalya ve kupaları Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Orman ve Mehmet Özalın ile okul yetkileri tarafından verildi.