Sıcak ve Ilık Su İçmenin Faydaları!

Su içmenin ne kadar faydalı olduğunuz bilmekteyiz. Uzmanlar günde 2 litre su içilmesi gerektiğini belirtmektedir fakat su içerken dikkat etmemiz gerekenleri unutmamalıyız.İçtiğimiz suyun sıcaklığına önem vermeliyiz. Soğuk su yerine sıcak su içmeye özen göstermeliyiz. Sıcak suyu vücuda daha çok yararı bulunmaktadır. Bu yüzden soğuk ve ılıkyerine sıcak suyu tercih etmeliyiz. İşte sıcak suyun faydalar;

Sıcak Su İçmenin Kısaca Yararları
Sıcak su kilo vermede etkilidir. Kilo vermek isteyen kişiler sıcak su içerek yağ yakmayı kolaylaştırabilirler. Detoks diyetleri yapan kişiler ise sıcak su kullanmalıdır. Etkisini daha hızlı şekilde gösterecektir. Kadınlar regli dönemlerinde şiddetli ağrılar çekerler. Bu ağrıları dindirmeye yardımcı olmak için sıcak su içilmelidir. Sıcak su kasları gevşeterek rahatlık sağlamaktadır. Grip, nezle gibi hastalıklarda, boğaz problemlerinde sıcak su içerek boğazın temizlenmesini sağlayabiliriz. Toksinleri vücudumuzdan atarak, daha geç yaşlanmayı sağlayabilirsiniz. Sıcak su sivilce ve siyah nokta oluşumunu engellemektedir. Saç köklerinin güçlenmesini sağlayarak, saçları besler ve canlılık verir. Kepek problemini engelleyerek çözüm olmaktadır. Sindirim sistemi ve bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlar. Kan dolaşımı ve sinir sistemini düzenleyerek rahatlama hissi vermektedir.

1. Kepeği Önler

Sıcak veya ılık su içmek, saç hücrelerine son derece iyi gelmektedir. Bu durum saçlarınsağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olur. Saç sağlığı için kişiler sıcak veya ılık suiçebilirler.

Kepeği Önler


2. Regl Sancılarına İyi Gelir

Bayanların en çok dert edindiği konulardan bir tanesi de regl döneminde sancı ve kramplardır. Kadınların regl dönemlerinde sıcak su tüketmeleri sancılarına önler. Bu dönemde sıcak veya ılık su tüketmekabdominal kaslarında meydana gelen ağrıları dindirmektedir.

Regl Sancıları


3. Akalazya Hastalığına İyi Gelir

Tüketilen besinlerin yemek borusundan mideye aktarımında zorluk çekmesi sonucu meydana gelen bir tür hastalık olan akalazya hastalığına sıcak su oldukça iyi gelmektedir. Günde en az iki bardak sıcak veya ılık su içmek akalazya hastalığına sahip olan kişilere iyi gelir.

Akalazya Hastalığı


4. Yaşlanmayı Önler

İnsan vücudunda bulunan toksinler kişinin yaşlanmasına neden olur. Sıcak veya ılık sutüketmek, insan vücudunda yer alan toksinlerin atılmasına neden olur. Böylelikle sıcak su tüketen kişinin daha geç yaşlanmasına fayda sağlamaktadır. Özellikle bayanların kendisine büyük bir sorun ettiği yaşlanma sorunsalını ortadan kaldırmaktadır.

Yaşlanmayı Önler


5. Toksinleri Arındırır

İnsanlar genellikle terlemekten pek de hoşlanmazlar. Fakat terlemek insanın vücut sağlığıaçısından oldukça önemlidir. Sıcak su tüketimi sonucu veya sıcak bir duş alma sonucu vücudun endorik sistemi çalışır böylelikle terleme meydana gelir. Terleme sonucunda vücutta bulunan toksinler temizlenir ve sağlıklı bir yaşam sunar.

sıcak su içmek


6. Psikolojiye İyi Gelir

Sıcak su tüketimi sonucu kişinin daha sakin ve daha az endişe duyduğu görülmektedir. Bunun en büyük nedenlerinden bir tanesi de sıcak suyun sinir sistemine iyi gelmesidir.

psikolojiye iyi gelir


7. Kan Dolaşımını Hızlandırır

Sıcak su içmek insan vücudunun kan dolaşımının hızlandırmasının yanı sıra damarlarında genişlemesinin sağlamaktadır. Sıcak bir duş alması sonucu kişinin rahatlamasının en büyük sebeplerinden bir tanesi de budur. Sıcak su insan vücudunda kan dolaşımının rahat bir şekilde gerçekleşmesine yardımcı olmaktadır. Sıcak su içmenin faydaları arasında yer alan kan dolaşımının hızlanması pek çok damar hastalıklarının da önüne geçmektedir.

sıcak su içmenin faydaları


8. Kilo Vermeye Yardımcı Olur

Sıcak su tüketmek insan vücudunun vücut ısısının artmasına neden olmaktadır. Artan vücut ısısını dengelemek için vücut tekrardan çalışmaya başlar. Çalışması sonucunda normal olarak metabolizma da çalışır. Böylelikle metabolizması çalışan kişinin kilo vermesi de kaçınılmaz olur. Kilo vermek isteyenlerin sıcak su tüketmesi uzmanlar tarafından önerilmektedir.

kilo vermek


9. Kabızlık Riskini Azaltır

Sıcak veya ılık su tüketimi sonucu insan vücudunda yer alan bağırsaklar büzüşür. Gerçekleşen bu durum karşısında bağırsaklarda meydana gelen dışkı ve atık maddeler dışarıya daha kolay bir biçimde atılır. Böylelikle kabızlık riskini ileri derecede önler.

Kabızlık Riskini Azaltır


10. Sinir Sistemini Sakinleştirir

Sıcak su içmek, insan vücudunun merkezi sinir sistemine iyi gelmektedir. Merkezi sinir sistemi sağlıklı olan bireylerin davranışları da son derece mantıklı ve yerinde olur. Sağlıklı bir yaşamın yanı sıra sağlıklı bir iletişim de son derece önemlidir. Yani bir öfke nöbeti sırasında sıcak su tüketmek herkes için daha iyi olacağı anlamına gelmektedir.

Sinir Sistemini Sakinleştirir