Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, () - ADANA'da fazla kilolarından kurtulmak isteyen 2 çocuk annesi 50 yaşındaki Hülya Yılmaz, mide küçültme ameliyatının ardından 67 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşamını yitirdi. Eşinin ölümünde doktorların ihmali olduğu gerekçesiyle 370 bin liralık tazminat davası açan memur 56 yaşındaki Sadık Yılmaz, davayı da kaybetti.
Adanalı Hülya ve Sadık Yılmaz çifti, 1985'te mutlu bir yuva kurdu ve bu evlilikten şimdi 28 yaşında olan Pınar ile 23 yaşındaki Umut Can Yılmaz dünyaya geldi. 'Morbid Obezite' hastalığı dışında herhangi bir sağlık sorunu olmayan Hülya Yılmaz, 120 kiloya ulaştı. Diyet ve spor yapmasına karşın kilo veremeyen Hülya Yılmaz, eşinin karşı çıkmasına karşın mide küçültme ameliyatı olmaya karar verdi. Adana Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'nde 2 Mayıs 2012'de Genel Cerrahi Uzmanı Dr. A.A. tarafından ameliyat edilerek midesinin bir bölümü alınan Hülya Yılmaz, kontrol amaçlı yoğun bakım ünitesini kaldırıldı.
BİR DAHA AYAĞA KALKAMADI
3 günde kendine geleceği söylenen ancak ameliyat sonrası gelişen komplikasyon nedeniyle enfeksiyon kapan Hülya Yılmaz, 29 gün yoğun bakımda kaldı. Hülya Yılmaz'ın rahatsızlığı ilerleyince Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edildi. Burada da uzun süre tedavisi devam eden Hülya Yılmaz, tüm müdahalelere karşın 7 Temmuz 2012'de yaşamını yitirdi. Ameliyat olduktan sonra hiç ayağa kalkamayan eşini toprağa veren Sadık Yılmaz ve annelerini kaybeden Pınar Yılmaz ile Umut Can Yılmaz, büyük üzüntü yaşadı.
RAPORA GÖRE KUSUR YOK
Acılı aile bireyleri, Hülya Yılmaz'ın ölümünde hizmet kusuru bulunduğu gerekçesiyle Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'na karşı 370 bin lira tazminat istemiyle Adana 2'nci İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Mahkemenin isteği üzerine Adli Tıp Kurumu 1. Adli İhtisas Kurulu'nca verilen raporda, Hülya Yılmaz'a uygulanan tedavinin tıp kurallarına uygun olduğuna ve hizmet kusurunun bulunmadığına yer verildi. Bunun üzerine mahkeme davayı reddederek 729 liralık yargılama gideri ve 13 bin 550 liralık avukatlık ücretinin davacılardan alınmasına karar verdi. Davacılar, karara itiraz etmek için Danıştay'a başvurdu.
'ADALETE GÜVENİYORUZ'
Eşinin ölümünün ardından bir de mahkeme kararıyla yıkıldıklarını anlatan Sadık Yılmaz, ağlayarak şunları söyledi:
"Eşim fazla kilolarından kurtulmak için 2 Mayıs 2012'de mide küçültme ameliyatı oldu. Ameliyat sonrası talihsizlikler yaşadık, vücudu enfeksiyon kaptı. Tam 29 gün ameliyat olduğu hastanede yoğun bakımda kaldı. Sonra Balcalı Hastanesi'ne sevk edildi ancak orada da yoğun uğraşlara rağmen sonuç alamadık ve 7 Temmuz 2012'de kaybettik. Benim ve çocuklarımın yaşadıklarımız nedeniyle psikolojisi bozuldu. Olaydan bu yana 23 ay geçti. Hala kendimize gelemedik, bunalım içindeyiz. Eşimin ölümünde doktorların hatalı olduğunu düşünüyorum. Eşimin ölümüne neden olan doktorlar hakkında ne gerekiyorsa yapılmasını istiyorum. Başka kişilerin bu gibi durumlara düşmemesi için sorumluluğu olan doktorlar hakkında soruşturma açılmasını istiyorum. Adalete güveniyoruz."

YB(OA/SS) (FOTOĞRAFLI)