Mutlu YUCA- Taner BAYAR/ BOLU, () - BOLU'da Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi, imzalanan protokolle Bolu Kamu Hastaneler Birliği bünyesine katılırken, tüm hastanelerin yönetimi, tek çatıda toplanmış oldu.
Bolu'da İzzet Baysal Devlet Hastanesi, Köroğlu Devlet Hastanesi, İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, İzzet Baysal Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, ilçe hastanelerini bünyesinde barındıran Bolu Kamu Hastaneler Birliği yeni yapılan düzenlemenin ardından Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile de birleşti. Bolu Valiliği'nde Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, İl Sağlık Müdürü Mahmut Arık ile Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Murat Özmen'in de katıldığı protokol töreninde tüm sağlık kuruluşlarını tek çatı altında toplayan sözleşmeler imzalandı. Hastanelerin birleşmesinin ardından 2 bin kişiyle sağlık hizmeti sunan Kamu Hastaneler Birliği'nin personel sayısı 2 bin 600'e ulaştı.
Yeni düzenlemeyle kentte bulunan tüm sağlık kuruluşlarının ortak kullanıma açılacağını belirten Vali Zahteroğulları, Türkiye'de sağlık alanında 10 yılda çok büyük değişiklikler meydana geldiğini söyledi.
İzzet Baysal Tıp Fakültesi'nde öğrenim gören öğrencilerin birleşmenin ardından tüm sağlık kuruluşlarında eğitim alabileceklerine dikkat çeken Prof.Dr. Coşkun, "Uzun soluklu bin çalışmanın ardından bu noktaya gelindi. Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Kamu Hastaneler Birliği çatısı altındaki kurumlar artık ortak çalışacaklar. Bu sayede daha etkin bir kullanım ortaya çıkacak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI