Ali Rıza EREN/ERDEMLİ (Mersin), () - MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle boşalan Kızkalesi sahilleri, oy kullanımı ardından tatilcilerle doldu, taştı.
Seçimin yapıldığı 10 Ağustos pazar günü, tercihlerini kullanmak için kayıtlı bulundukları yerleşimlere gidenler, oylarını kullandıktan sonra Kızkalesi sahillerini yeniden doldurdu.  Plajlara akın eden tatilciler, sıcaklığın 35 dereceyi, nem ranının da yüzde 65 ile 90 arasında değiştiği Kızkalesi'nde Akdeniz'in mavi sularında kulaç atarak, kumsalda güneşlenip bronzlaşmanın keyfini çıkarttı.
Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkan Yardımcısı Mustafa Kale, 360 gün güneşli ve güzel havanın yaşandığı Kızkalesi'nin dünyanın dört yanında gelen tatilcileri ağırlamayı sürdürdüğünü söyledi. Bugünlerde tüm tesislerin yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını ifade eden Mustafa Kale, oy kullanmaya giden tatilcilerin yeniden Kızkalesi'ne dönerek tatillerini sürdürdüğünü dile getirdi.
Tatilcilerin yanı sıra Avrupa'dan gelen tatilcilerin de tercihi Kızkalesi oldu. Avusturya'nın başkenti Viyana'dan gelen 18 yaşındaki Yasemin Kamyabi, 16 yaşındaki Leyla Kamyabi ve komşuları 18 yaşındaki Ali Baktemur ise tarihi ve turistik Kızkalesi'nde düzenli olarak tatil yaptıklarını söyledi. Viyana'da ekonomi eğitim alan Kamyabi kardeşler, doğdukları günden bu yana Kızkalesi'ne tatil için geldiklerini belirterek, mahallenin çevresi, tarihi, doğal güzellikleri, plajı, denizi ve insanlarını çok sevdiklerini belirtti. Viyana'da yaz tatillerinin gelmesini dört gözle beklediklerini ifade eden Kamyabi kardeşler, Kızkalesi'nde çok mutlu olduklarını ifade ederek, şöyle dedi:
"Kızkalesi bizim ikinci evimiz. Kızkalesi'nin tarihi güzellikleri ile de insanları büyülüyor. Kızkalesi'nin denizinin temizliği, Mavi Bayraklı olması, kumsalının çok iyi durumda olması harika. Bu nedenle de dünyadaki birçok ünlü tatil beldesinden daha güzel."

FOTOĞRAFLI