Rusya, Türkiye'ye Askeri Anlaşma Önerebilir
Rus yayın kuruluşu Sputnik Türkiye'nin haberine göre İzvestiya'ya bilgi veren bir Rus savunma kaynağı, Türk F16'larının Su-24 uçağını düşürdüğü 24 Kasım 2015'te olanların bir kez daha yaşanmaması için RusyaSavunma Bakanlığı'nın bir teklif paketi hazırlandığını belirtti.
PROTOKOL OLUŞTURULMASI ÖNERİLİYOR
Kaynağa göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın St. Petersburg'da yapacakları görüşmede prensip kararı alınması halinde bu belgeler Türkiye Milli Savunma Bakanlığı'na gönderilecek. Öte yandan kaynak, söz konusu belgelerde Rus ve Türk orduları arasında bilgi paylaşımı için kanallar ile iki ülke uçaklarının havadaki eylemleriyle ilgili protokoller oluşturulması öneriliyor.

"TÜRK PİLOTLARA RUSLARLA NASIL ÇALIŞACAKLARI ÖĞRETİLECEK"

Kaynak, bu belgelerde, 'geçen yılki trajedinin tekrarlanmaması için' pilotların tehlikeli durumlarda nasıl davranması gerektiğinin anlatıldığı bir 'hatırlatmanın' da yer aldığını belirtti.
"TÜRK PİLOTLARA RUSLARLA NASIL ÇALIŞACAKLARI ÖĞRETİLECEK"
İzvestiya'nın 'Türk pilotlara Ruslarla nasıl çalışacakları öğretilecek' başlığını kullandığı haberinde, Rusya'nın ABD ve İsrail'le imzaladığı benzer anlaşmalar da anımsatıldı. İzvestiya'ya göre bu anlaşmalar, 'en azından birkaç kez uçakların zarar görmesinin ve insanların ölmesinin engellenmesine yardımcı oldu.'