Meral Akşener'den bomba sözler: Yapmazsam gelir evimi taşlarsınız

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bitlis'in Ahlat ilçesinden ev satın almak istediğini; fakat imkanları yetmediği için kiraladığını söyledi. Akşener, "Ahlat'ta imkanımız yetmediği için satın alamadık; ama 650 liraya bir ev kiraladık. Bölgenin müthiş bir potansiyeli var. Artık Ahlatlı oldum, kendimi Ahlatlı hissediyorum" dedi. Ahlat'ta Selçuklu Mezarlığı'nı ziyaret eden Akşener, kalkınmayı bölgeden başlatacaklarını anlatırken, "O sevgi ve iyilik dilini başlatacağız. Ve ben sizi dinleyerek proje üreteceğim. Bugün buraya bu manada değil ama sizi dinlemeye geldim. Arkadaşlarım sizin aranızda olacak sizleri dinleyecek, önerileriniz nedir bizlerden ne istiyorsunuz? Yapmazsam gelir Ahlat'ta evimi taşlarsınız" diyle ekledi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, çalışmalarını Bitlis'in Ahlat ilçesinde daha önceden kiraladıkları evde sürdüreceklerini söyledi. Akşener. "Şu andan itibaren Ahlat'ta evi olan tek siyasetçi benim. Yani buralı olmayıp Ahlat'ta evi olan tek siyasetçiyim. Ben artık Bitlisli'yim. Dolayısıyla artık hemşerinizim. Bunu yapma nedenim şu. Biz buradan kalkınmayı başlatacağız, kardeşliği başlatacağız. O sevgi ve iyilik dilini başlatacağız" dedi.

"Siyasetçiler, uzun bir zamandır çok sert bir dille konuşuyor. Ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı 'Senden- benden' diye bir dille konuşuyor. O nedenle biz kardeşliği, kardeş hukukunu, birliği, beraberliği ve bu birlik beraberlik dilinin getireceği zenginliği buralara getireceğiz. Buralarda turist kaynaması lazım. Buralarda fabrikalar olması lazım. Buralarda gençler bir siyasi partinin AK partinin taşeron yanına bile girmek için teşkilatlarından kağıt götürmeden işe girememe durumundan kurtulması lazım. Onun için partimizi kurduk bir hafta oldu. Benim bir sözüm vardı; Bir parti kurarsam Ahlat'ta bir ev alacağım diye. Ama adamın parası yetmedi. Alamadı. Dolayısıyla kiralık tuttuk. Şu andan itibaren Ahlat'ta evi olan tek siyasetçi benim.Yani buralı olmyıp Ahlat'ta evi olan tek siyasetçiyim. Ben artık Bitlisli'yim, artık buralıyım dolayısıyla artık hemşerinmizim. Bunu yapma nedebnim şu; Buralara dikkat çekmek istiyorum. Buraklara geldim bütün baskılara, eksik, gediğe rağmen. Ahlat; Anadolu'nun başlangıcı. Ahlat'tan Edirne'ye, Trabzon'dan Şırnak'a, Hakkari'den Sinop'a, Samsun'dan Antalya'ya , böyle gezeceğim ben. Ama her iki bayramdan birini Ahlat'ta geçireceğim. Oğlum, kocam torunum bayram namazına gidecek. Sizle beraber olacaklar. Çıkışta da o benim hayalim olan Türkiye'deki bayram sofrasını Ahşat'ta, Tatvan'da Bitlis'te, Adilcevaz'da, Muş'ta, Van'da, Kars'ta Bingöl'de kuracağız. O sofraya hepimiz birlikte oturacağız. Erkekler bilmez ama o sofraları anneler hzırar, babaanneler Annaanneler hazırlar. O sofraya oturanların hepsinin eli yemeğe eşit mesafede uzanır. Biri ne daha uzak birine daha yakın olmaz."

"YAPMAZSAM EVİMİ TAŞLARSINIZ"
Akşener, kalkınmayı bölgeden başlatacaklarını anlatırken, "O sevgi ve iyilik dilini başlatacağız. Ve ben sizi dinleyerek proje üreteceğim. Bugün buraya bu manada değil ama sizi dinlemeye geldim. Arkadaşlarım sizin aranızda olacak sizleri dinleyecek, önerileriniz nedir bizlerden ne istiyorsunuz? Yapmazsam gelir Ahlat'ta evimi taşlarsınız" diyle ekledi.

SİYASETÇİLERE SİTEM ETTİLER

Meral Akşener'in konuşması sonrasında Erkan Acarman isimli bir kişi yüksek sesle siyasetçilere sitem etti. AK Partili olduğunu belirten Acarman, "Bütün siyasetçilere söylüyorum, herkes sözünde dursun. Meclis'e giden insanlara söylüyorum. 2 kuruş para kazanmak için gurbetlere çıkıyoruz. Burada çocuklarımız aç mıdır, tok mudur bilmiyoruz. Yıllardır gurbette çalışıyoryuz. Tatvan için iş imkanı istiyoruz. Gelen arkadaşlar bizi dinlemiyorlar. Hoş geldiniz. Başım, gözüm üstüne geldiniz. Sizden rica ediyorum. Ben burada bir Ak Partil olarak söylüyorum; oraya istifamı vereceğim" dedi.

"Referandum için Bitlis'e geldiğimde 2 bakan Bitlis'e gelmişti. Sizler derdinizi anlatamadınız. Şimdi ben geldim arkamdan herkes gelecek. İktidar değiliz ama olacağız inşallah. Ben geleceğim gideceğim arkamdan ağabeyler gelecek. Sizi benim gibi dinleyecekler. Bütün projelerimizi sizin sözlerinizden, dertlerinizden yola çıkarak projelerimizi oluşturacağız. Bunun adını da 'Meral Akşener, iyi parti, iyi partililer dinliyor' koyacağız. Onun için buradayız. Aynı referandumda nasıl dinlediysem, bugün de onun için geldim. Allah inşallah hepimizin yolunu açık etsin. Allah Hepimizi utandırmasın ve dediğimi gibi öyle yumuşayacak ki, diller göreceksiniz.''