İsrail'le varılan anlaşma neticesinde ilişkilerin normalleştiği gün, bir flaş gelişme de Rusya ile yaşandı. Kremlin'den yapılan açıklamaya göre,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, RusyaDevlet Başkanı Vladimir Putin'e mektup yazarak Rus savaş uçağının düşürülmesi nedeniyle "üzgün" olduğunu belirtti.
AÇIKLAMA KREMLİN SÖZCÜSÜ PESKOV'DAN GELDİ
Açıklama Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'dan geldi. Peskov, "Devlet Başkanı Putin,Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rus savaş uçağının düşürülmesi nedeniyle yaşanan durumu düzeltmek istediğini söylediği mesajı aldı." dedi.

Açıklamada, "Erdoğan, Rusya-Türkiye ilişkilerinin tekrar eski haline gelmesi için mümkün olan her şeyi yapacağını söyledi" denildi.
"TÜRKİYE, RUSYA İLE BİRLİKTE HAREKET ETMEYE HAZIR"
Kremlin'in açıklamasına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, "bölgedeki kriz ile ilgili olarak ve terörle mücadele alanında Türkiye'nin Rusya ile birlikte hareket etmeye hazır olduğunu" söyledi.
MESAJI BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM VERMİŞTİ
İsrail'le 6 yıl süren kriz sonrası normalleşme sürecini ve varılan anlaşmanın detaylarını açıklayan Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye- Rusya arasındaki krizle ilgili de önemli bir açıklama yapmış, "Bu yönde de güzel gelişmeler var, yakın zamanda bunları da milletimizle paylaşacağız." demişti.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş da bugün Bakanlar KuruluToplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Rusya ile ilişkilerimizde yumuşama istikametinde atılan adımlarla, yumuşama trendinin hızlandığını görüyoruz. Rusya tarafından da ilişkilerin normalleşmesi için bir takım sinyaller geliyor" demişti.