CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, medya yöneticileriyle bir araya geldiği toplantıda gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.
Darbenin siyasi ayağında kimler var tartışmalarına katılan Kılıçdaroğlu, "Darbe dönemi cumhurbaşkanı ve başbakanının yazıldığı kitapçık olduğu söyleniyor" dedi. 
Yenikapı ruhundan çok daha fazla demokrasi beklediklerini belirten CHP lideri "Eğer itiraz etmezsek bu sivil darbe olur" dedi.
Kılıçdaroğlu, OHAL kararnameleriyle devletin yeniden inşa edilemeyeceğini belirtirken, Cerablus operasyonuna destek verdi.
YENİKAPI RUHU BU DEĞİL
Türkiye'nin çok özel bir dönemden geçtiğini belirten CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Ancak bu istismar ediliyor. Yenikapı ruhundan çok daha fazla demokrasi bekliyorduk ama bu olmadı. Yenikapı ruhu bu değil, eğer biz itiraz etmezsek bu sivil darbe olur" diye konuştu.
TERÖRÜ BİTİRMEK İÇİN HER DESTEĞİ VERİRİZ
Kılıçdaroğlu, "Terörün sonlandırılması için bize düşen görev neyse varız. Anayasa konusunda da destek verdik. Yeter ki bitirin, analar ağlamasın dedik ama maalesef yine bu tablo ile karşı karşıyayız." dedi.
Kılıçdaroğlu, süreçte gazeteciler ve yazarların tutuksuz yargılanması konusundaki görüşünü de belirtti. 
15 TEMMUZ SONRASI OLUŞAN YAPIYI BEN BOZMADIM
Kılıçdaroğlu'nun yaptıkları açıklamalarından bazıları şöyle:
"YAPIYI BEN BOZMADIM"
15 Temmuz sonrası oluşan yapıyı ben bozmadım. OHAL TBMM'den geçti, biz desteklemesek de geçti Ancak OHAL uygulaması amacının dışına çıktı. Kanun hükmünde kararnamelere prensip olarak karşıyız. KHK ile devlet düzenleniyor, devleti TBMM yapılandırır. Devlet yeniden inşa edilemez. Hem Başbakan'a hem Cumhurbaşkanı'na bu kaygılarımı ilettim.
"AÇILIŞIN SARAYDA YAPILMASI ÇOK YANLIŞ"
Adli yıl açılışının sarayda yapılması çok yanlış. İktidarın Yenikapı ruhundan anladığı siz sesinizi çıkarmayın biz istediğimizi yapalım. Bizimse Yenikapı'dan anladığımız bu değil. Yenikapı ruhu demokrasi için ortak payda çıkarmak olmalı. Yargıçların Erdoğan'ı ayakta alkışlaması kara bir tablo.
HAKİMLER SERBEST BIRAKMAKTAN KORKUYOR
Bu sürece yönelik bazı kırılma noktaları var. Özellikle hakimler sanıkları tutuklamak zorunda hissediyorlar kendilerini. Aksi taktirde hakimler FETÖ'cü damgası yemekten korkuyor. Böyle bir atmosferde adale gerçekleşmez. Türkiye bu atmosferden çıkmalı.
GAZETECİLERİN-SANATÇILARIN TUTUKLANMASI DOĞRU DEĞİL
Gazetecilerin yaraların sanatçıların tutuklanması doğru değil. Yargılama olabilir ancak bu tutuksuz yargılama olmalı eğer terör örgütünün üyesiyse. Biz sanatçıların gazetecilerin yazarların tutuklanmasını kimseye anlatamayız.
CEZAEVLERİNDEN İŞKENCE DUYUMLARI GELİYOR
Cezaevlerinde işkence ve kötü muamele duyumları var. Bunu da biz Batı'ya anlatamayız. İnsan Hakları Komisyonu'nun bu konusunda bir araştırma yapması için biz bir girişimde bulunduk ancak bu iktidar partisi tarafından kabul edilmedi.
"HDP'NİN DE OLMASI LAZIM"
TSK kahramanca mücadele yürütüyor. TBMM'de yıkılan yerler bir an önce yapılanmalı. AK Parti, CHP ve MHP'nin bir araya gelmesi önemli ama burada HDP'nin de olması lazım.
DİĞER BAŞLIKLAR...
* Kanun hükmünde kararnamelere prensip olarak karşıyız.
* KHK ile devlet düzenleniyor, devleti TBMM yapılandırır.
* TSK kahramanca mücadele yürütüyor.
* TBMM'de yıkılan yerler bir an önce yapılanmalı.
AYRINTILAR GELİYOR....