ABD askerlerinin YPG'li teröristlerle birlikte Türkiye sınırında devriye gezmesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tepkisine neden oldu. CNN, Türkiye'nin YPG tepkisini gündeme taşırken Erdoğan'ın açıklamalarına yer verdi.

CNN International, YPG'li teröristlerle birlikte ABD askerlerinin Türkiye-Suriye sınırındaki devriyesine geniş yer ayırdı. CNN International, ABD askerlerinin YPG ile birlikte çekilmiş görüntülerine yer verirken "Türkiye'yi üzdü" ifadesine yer verdi.

ERDOĞAN: "BU DURUM NEDİR" DİYE GÖSTERECEĞİZ

Hindistan ziyareti öncesi sınırda devriye gezen ABD askerlerinin sorulmasına üzerine Erdoğan, ABD ziyaretinde konunun gündeme geleceğini söyleyerek şöyle konuştu:

“Ne yazık ki pek çok ülke bayraklarının, ülke de demeyeceğim YPG terör örgütünün paçavralarının olduğu bir konvoy içinde ABD bayraklarının dalgalanması bizleri üzmüştür. Bunları 16 Mayıs'ta da Sayın Başkan’a ‘buyrun’ diyeceğiz, göstereceğiz. Madem ki uluslararası teröre ortak olarak karşıyız, o zaman ‘bu durum nedir’ diye kendilerine bunu göstereceğiz. Terörle mücadele ortak bir platformda yürümezse, bugün bize yarın bir başkasına olacaktır. Bu geleneğin, buna gelenek diyorum çünkü Sayın Obama döneminde başlayan süreç hala devam ediyor. Bunun artık noktalanması lazım.”