Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi mezuniyet törenine katılarak konuşma yaptı.
İktidara dönük sert eleştirilerde bulunan aydınlar bildirisine tepki gösteren Erdoğan, ünlü sanatçı Erol Evgin'i de isim vermeden hedef aldı. Cumhurbaşkanı Erol Evgin'i hedef alarak, "Çıkmış bir tanesi kalkıyor diyor ki, bu muhtarların seçilmesini yanlış buluyorum, herkesin oyu geçerli olmamalıdır, milletin içinde de böyle tefrike gidenler var. Bunlar ne cins adamlar. Sen sanatçı olsan ne olur, profesör olsan ne olur, doçent olsan ne olur Önce millete saygı duyacaksın, saygı, bu milletin hiçbirini küçümseyemezsin" diye konuştu.
EVGİN NE DEMİŞTİ?
Sanatçı Erol Evgin, Habertürk gazetesinden Balçiçek İlter'e verdiği söyleşide, “Okuma yazma bilmeyen, oyuna parmak basan bir kardeşimizle, ablamızla, annemizle 3 üniversite bitirmiş birinin birer oy hakkı olması adaletli mi geliyor size sorarım” sözlerine gelen eleştirilere yanıt vermişti.
Evgin, “Bir gazeteye verdiğim röportajda; sağlıklı bir demokraside eğitimin önemini vurgulamak için verdiğim bir örnekten yola çıkarak yorum yapanlardan, röportajın tamamını okumalarını rica ediyorum” diye konuşmuştu.