Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fırat Kalkanı Harekatı'nda ilk etabın sona erdiğini söyleyerek Irak'ta İran eliyle terör örgütü yaratıldığını ve bunların da ilerlemeye çalıştığını söyledi. Irak'taki Türkmenler konusundaki hassasiyeti dile getiren Erdoğan, bu örgütün işgal gücü olarak kullanıldığını ifade etti.
Erdoğan, dün NTV- Star TV ortak yayınında Oğuz Haksever'in sorularını cevaplıyor. Fırat Kalkanı Harekatı'nda ilk etabın sona erdiğini söyleyen Erdoğan, Irak'ta İran'ın destek verdiği bir terör örgütü vasıtasıyla işgal planı yürütüldüğünü söyledi. Erdoğan şöyle konuştu:
"Fırat Kalkanı Harekatı'nın isim olarak birinci etap diye nitelendirdiğim kısım bitti. Bu bir yol haritası. Söylenmeyen ve adı konmayan ikinci ve üçüncü etapları olacak. Sadece Suriye boyutuyla değil bunun Irak boyutu da var. Telafer'de Musul'da soydaşlarımız var. Orada şu anda bir üs olarak çalışmalarını yürüten askerimiz var. DEAŞ ile Musul'da çok ciddi onlara darbeler indirdi.



İRAN'A HAŞDİ ŞABİ UYARISI
Üzerinde durmamız gereken bir diğer var. Haşdi Şabi meselesi var. İran'ın ne yazık ki orada bir terör örgütü var. "Haşti Şabi'yi bu bölgede aktif olarak kullanmaya devam ederseniz sıkıntı olur" diye de uyarılarımızı yaptık. Bu bir işgal hareketinin gücü olacak. Telafer'de 400 bine yakın Türkmen var. Sincar'da aslında ikinci bir Kandil oluşturma gayretleri var. Orada 2500 kadar PKK'lı var. Irak'ın tümüne baktığımızda mezhebe dayalı Pers milliyetçiliğine yönelik bir destek oluşturuyor. Bir mezhep anlayışı ile yayıyorlar. Bunu Pers milliyetçiliğiyle marifetiyle yapıyorlar."