Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fatih'in Torunları Yeni Bir Çağ Açmaya Hazırlanıyor
7 Mart 2017 Salı 18:56
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Arena Spor Salonu'nda "TÜGEF Gelecek İçin Evet Diyor Programı"na katılıyor. Büyük bir kalabalığa hitap eden Erdoğan "Fatih'in torunları yeni bir çağ açmaya hazırlanıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fatih'in Torunları Yeni Bir Çağ Açmaya Hazırlanıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genel Başkanlığını Osman Gökçek ' in yaptığı Türkiye Gençlik Kulübü Federasyonu'nun Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlediği "TÜGEF Gelecek İçin Evet Diyor Programı"nda konuşuyor.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

15 Temmuz gecesi ilk direniş meşalesini yakanlardan biri olmuştur Osman Gökçek. Saat 23:00 civarında televizyondan gençlerimizi ve milletimizi darbecilere karşı direnmeye çağıran Osman kardeşime ve şahsında tüm Ankara gençliğine dik duruşları için teşekkür ediyorum.

Hamdolsun 15 Temmuz'da bu gençlik tarih yazdı. O gece gençlerimizle, milletimizle birlikte darbecilerin üzerine yürüdük. Sadece darbecilere değil, arkalarındaki güçleri de gençlerimizle birlikte gün ışımadan darmadağın ettik. Milletimizin her bir ferdi o gece gösterdiği kahramanlıkla Fatih'in torunları olduğunu cümle aleme ispatladılar.

"16 NİSAN'DA YİNE TARİH YAZACAKSINIZ"

Buradaki gençler 16 Nisan'da yine tarih yazacaklar. Gençler 16 Nisan özellikle sizin gününüzdür. Biliyorsunuz yeni anayasa 18 yaşındaki geçlere seçilme hakkı tanıyor. Birileri diyor ki, Meclis'i ve Bakanlar Kurulu'nu çoluk çocukla mı dolduracaksınız. 18-25 yaş arasındaki gençlerimizin seçme hakkı zaten var. Gençlerimiz medeni kanunumuza göre 18 yaşından itibaren reşit kabul ediliyor. Bu genç evlenebilir, iş kurabilir, askere gidip vatan hizmeti yapabilir, anne olabilir ama seçimde aday olamaz. Seçilip görev yapamaz. Böyle çarpık bir mantık olabilir mi? Biz diyoruz ki 18,19,20,21,22,23,24. Bu yaşlardaki gençlere sorumlulukları veriyoruz öyleyse seçilme hakkını da vereceğiz. Çünkü biz gençlerimize inanıyoruz. Gençlere güvenmeyenlerin itimatsızlığı gençlere değil, kendilerinedir. Bu nesil Fatih'in neslidir. Fatih'in torunları yeni bir çağın açılmasına hazırlanıyorlar.

"AMACIMIZ MİLLETİMİZİ GÜÇLENDİRMEK"

Gençlerimiz bu enerjiyle sahip çıktıkları sürece Allah'ın izniyle kimse bu ülkeye, bu millete diz çöktüremez. Sizin gibi gençlere sahip olduğumuz için Allah'a ne kadar hamd etsek azdır. Türkiye 16 Nisan'da yönetim sistemi konusundaki tercihini belirleyecektir. Yeni sistemde yürütme, yasama, yargı organları arasındaki ilişkileri yeniden oluşturuyoruz. Amacımız milletimizi güçlendirmek, terörle mücadelemizi başarıya ulaştırmak, yatırımları yönlendirmek için gereken sisteme kavuşmaktır. Sadece çok partili siyasi hayata geçtiğimiz 1950'den beri yaşadığımız sıkıntılar bile yönetim sistemini değiştirmek için tek başına yeterlidir.

Tek parti CHP'si döneminde Türkiye'yi millet ve onun temsilcilerinin yönetmediği ortadadır. Cumhurbaşkanları ile Başbakanlar arasındaki çekişmeler darbelere, ekonomik krizlere kadar sorunlara yol açmıştır. Türkiye'yi Kenan Evren'e mahkum eden süreç nasıl başladı biliyor musunuz? Dönemin Cumhurbaşkanı Korutürk ile Başbakan Demirel, Kara Kuvvetleri Komutanı atamasında görüş ayrılığına düşüyor. Bu tartışma öylesine büyür ki iş karşılıklı istifa restleşmelerine kadar gider. Sonuçta zorunlu olarak Kenan Evren göreve gelir ve 12 Eylül'e giden yolların taşları döşenir.

Ayrıntılar geliyor...