CENTCOM'un geçen haftasonu Twitter'dan paylaştığı ve Suriye'nin kuzeyinde dağıtılan silahların "çocuk yaşlardaki militanlara" verildiğini gösteren fotoğraflar tartışmalara neden olmuştu.
Buna rağmen komutanlık, skandal paylaşımlarına devam ederek, silah eğitimine tabi tutulan ve yaşları 15 civarında olan kızların fotoğrafları ile "savaşmaya hazırlar" mesajına yer verdi.
Komutanlık, yine yaşları 15 civarında olan üniformalı üç kız çocuğunun fotoğrafını ise "yoğun istek üzerine DEAŞ karşıtı mücadelenin kadın savaşçılarının fotoğrafları" mesajıyla paylaştı.

PAYLAŞIMLARIN ERDOĞAN'IN MÜNBİÇ AÇIKLAMASINDAN SONRA GELMESİ DİKKAT ÇEKİCİ
CENTCOM’un paylaşımlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Pakistan ziyareti öncesinde havaalanında yaptığı açıklamalardan sonra gelmesi, ABD’nin terör örgütü PYD’ye verdiği destek üzerinden Türkiye'ye bir mesaj göndermesi olarak yorumlandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan “Şimdiki safha daha önce belirlediğimiz Münbiç'tir. Münbiç Araplar'a ait olan bir yerdir. PYD ve YPG'nin değildir. Biz bunu Amerikalı dostlarımıza söyledik; Fırat'ın doğusuna PYD, YPG'nin geçmesi gerekir dedik. Onlar geçti, geçiyor dediler. Ama halen geçmiş değiller. Oraya Münbiç'in yerel halkının gelmesi lazım" demişti.
Ortadoğu başta olmak üzere çok sayıda bölge ülkesinde ABD ordusu birliklerine komuta eden CENTCOM'un attığı ilk tweetin ardından, "silah talimi" mesajıyla ikinci tweet atıldı.

Üçüncü tweette ise; "savaşa hazır" ifadesi kullanıldı.