Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar kurulu toplantısı sonrasında kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. Cinsel istismar düzenlemesi ile ilgili soruları yanıtlayan Kurtulmuş, "Şu anda parlamentoya gelen tekliften başka bir şey yok. Bir şey konuşulacaksa CHP ve MHP'nin teklif getirmesi gerektiğini söylüyoruz. Muhalefet partileri de bir teklif getirirse gözden geçiririz" dedi. Kurtulmuş, "Eleştiriler karşısında yeni tekliflerin getirilmesi, bu eleştirileri yapanların sorumluluğunda değil midir? Yeni bir şey konuşulabilmesi için ortada yeni tekliflerin gelmesi lazım" diye konuştu.
İşte Kurtulmuş'un sözlerinden satır başları:
YERLİ VERİ MERKEZLERİ
Veri merkezlerinin Türkiye'de oluşturulması projesi hayati bir adım olacaktır. Türkiye'de veri güvenliğini sağlayacak veri merkezlerinin Türkiye'de olması projesinde önemli adımlar atılacaktır.
Ciddi bir istihdamın bu çerçevede ortaya çıkacağını biliyoruz.
GÜVENLİ OKUL PROJESİ
Okullarımızın emniyetinin sağlanması için içişleri bakanlığı ve milli eğitim bakanlığımız birlikte çalışıyor. Güvenli okul projesi çerçevesinden bütün okullarımızın çevresi gözetlenecektir.
EKONOMİK KOORDİNASYON TOPLANTISI
Geçen toplantıda döviz faiz ve piyasayla ilgili konularda MB'nin gerekli hazırlıkları yapması konuşulmuştu.
Ekonomideki durumu yakinen takip ediyor EKK. Perşembe günü para piyasaları kurulu toplantısı yapılacak. Bu çerçevede MB de bir karar alacaktır.
EKK sürekli yapılan bir toplantıdır. MB de kendi üzerine düşen kısmını bağımsız bir kurum olarak sürdürecektir.