MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan MHP Lideri, "Kabinede MHP'li Bakan" olacak iddialarına sert çıktı: MHP, başkalarının eksiğini gediğini giderecek bir parti değildir.
"İDDİALARIN ASLI YOKTUR"

Bahçeli grup toplantısının ardından çıkışta gazetecilerin "MHP koailisyonda olacak mı?" sorusunu şöyle yanıtladı:
65. Hükümet görevinin başındadır. Bu hükümet Adalet ve Kalkınma Partisi'nin hükümetidir. Dolayısıyla hükümetteki herhangi bir değişiklik kanaati AK Parti'ye aittir. Bugün sayın Cumhurbaşkanı anaysa değişikliği sonucu partisine tekrar dönmektedir. 21 Mayıs'ta Büyük Kurultay yapacaklardır. Bu, onların işidir, kamuoyunun ve siyasi partilerin saygıyla takip etmesi gerekir. Bu sebeple "hükümette görev alacağız, kriterlerimiz şudur" şeylerin aslı yoktur. MHP 250 yıllık fikri temellere oturmuş güçlü bir partidir, özgül ağırlığımız çok çok üstündedir. Günü gelir MHP'ye tek başına iktidar nasip olur inşallah.
"MHP, YAMA KURMAYA HAZIR BİR PARTİ DEĞİL"

Bahçeli, "Yani herhangi bir bakan vermeyeceksiniz..." sorusuna ise, "Öyle şey olur mu efendim? MHP nasıl bir partidir, başkalarının eksiğini, gediğini tamamlamak için yama kurmaya hazır bir parti midir?" diye cevap verdi.
"ALLAH SONLARINI HAYREYLESİN"

Bahçeli, MHP'li Saffet Sancaklı'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yurt dışı gezisin katılmasına ise, "MHP üzerine ne ekilirse o biçilir. CHP de 10-15 belediye başkanıyla MHP'yi tahrik eden bir partidir, Allah sonlarını hayreylesin. Sayın Cumhurbaşkanı yurtdışında giderken partilerden katılmayı arzu eden bir veya iki milletvekilleriyle gider. MHP olarak milletvekillerinin bu tür seyahatlere katılmasını müsaade ediyorlar." yorumunu yaptı.