Meclis Genel Kurulu'nda Askeri Personel Yasa Tasarısı'ndaki değişikliklerin görüşmeleri sırasında, AK Parti ve HDP milletvekilleri arasında çıkan kavgada yumruklar havada uçuştu. CHP'li vekillerin araya girdiği kavga nedeniyle genel kurula ara verildi.
TBMM Genel Kurulu'nda TSK Personel Kanunu'nda değişiklik öngören yasa tasarısının görüşmeleri sırasında söz alan HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, yaklaşık bir yıldır askerin Kürt vatandaşların yoğunlukta olduğu il ve ilçelerde operasyon yaptığını hatırlatarak, "Operasyon düzenlenen evlere darmadağın edildikten sonra bu evler, kadın iç çamaşırlarına ve duvarlara 'Kızlar geldik yoktunuz' gibi cümleler yazılmaktan çekinilmemektedir. Hazreti Muhammed (SAV) veya komutanlarından bir tanesi, eri mücadele ettikleri hangi kavimin kadınına yönelik seviyesizlik içerisine girmiştir. Bunu söylerken daha dikkatli olunması gerektiğine inanıyorum. Hepimizin ailesi, eşleri, kızları, gelinleri var" dedi.

"KÜRTLERDE İSLAMİYET VE MİLLİYET AYRILMAZ İKİ UNSURDUR"
"Onların yoğunlukta oldukları il ve ilçeleri sanki yeniden fethediyormuş ki, sloganlara baş vurmak, asla kardeşliğe hizmet etmiyor, birlik ve beraberliğe hizmet etmiyor. Saidi Kürdi'nin ifadesiyle Kürtlerin korunması gereken üç önemli özelliği vardır. Bunlar, İslamiyet, insaniyet ve milliyetçiliktir. Kürtlerde İslamiyet ve milliyet ayrılmaz iki unsurdur."
OTURUMA ARA VERİLDİ
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise söz alarak, Yıldırım'ın sözlerinin Meclis'e yakışmadığını kaydederek, "Bu dile cevap vermeyi doğru bulmuyorum. Ancak askerde, poliste, korucuda bizim. Anlatıldığı gibi işler yapmaz. Yoksa kurum kendi tedbirini alır. Belli olup olmadığı net olmayan konuları burayla bu üslupla taşımayı,hanımefendilerin olduğu bir ortamda bunu taşımayı ahlaksızlık olarak görüyorum" diye konuştu.
HDP Tunceli milletvekili Alican Ünlü, AK Parti sıralarına laf üzerine AK Parti Trabzonmilletvekili Salih Cora HDP sıralarına yürüdü.
AK Parti ile HDP milletvekilleri arasındaki tartışmanın devam etmesi üzerine BaşkanvekiliAkif Hamzaçebi oturuma ara verdi. Ara verildikten sonra AK Parti ile HDP milletvekilleri arasında yumruklaşmaya varan tartışma yaşandı.