Sultanahmet'te turizm şubeye bombalı saldırı yapıldı. Edinilen bilgiye göre; akşam saatlerinde polis kulübesine el bombası atıldı.
 CNN Türk muhabiri Hakan Tunç: "Canlı bombanın cesedine yaklaşılmıyor. Canlı bombanın cesedinin üzerinde bir başka tuzaklı bomba olduğu ifade ediliyor.  Bomba imha ekiplerinin olay yerine gelmesi bekleniyor." dedi. 
 
**Ağır yaralanan polis memuru Kenan Kumaş kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
* Canlı bomba çatışma sırasında öldürüldü.
 
* Saldırganın kadın olduğu açıklandı
* Öte yandan görgü tanıkları bir kişinin olay yerinden kaçtığını söyledi.
 
* Olayın ilk dakikalarında durdurulan tramvay seferleri de yeniden başladı.
* Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi.
 
* İkinci bir patlama ihtimalini değerlendiren polis, bina çevresinde güvenlik tedbirleri aldı. Olay yerine bomba imha uzmanları da sevk edildi. Sultanahmet Meydanı'ndaki hareketlilik sürüyor.
 
* Sultanahmet'te az önce bir patlama sesi daha duyuldu. Polis, bir patlayıcıyı imha etti
 
*İstanbul Valisi Vasip Şahin'in yaptığı açıklamaya göre; canlı bomba "İngilizce olarak cüzdanımı kaybettim" diyerek  karakola girdi.Canlı bomba içeride üzerindeki bombayı patlattı. Canlı bomba öldü ve kimliği belli değil. Olay tam olarak 17:20 sularında meydana geldi. Polislerden biri ağır yaralı.
 
*Başbakan Davutoğlu'ndan flaş açıklama: Örgüt bağlantıları konusunda istihbarat çalışmaları sürüyor. Emniyet görevlilerimiz canları pahasına bu saldırının daha fazla zarar vermesini engelledi. İki bomba etkisiz hale getirildi. Kahraman polisimize allahtan rahmet diliyorum.