HALFETİ (Şanlıurfa), () - ŞANLIURFA'nın Halfeti İlçesi'nde oturan Mehmet Öcalan, İmralı Cezaevi'nde görüştüğü, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan ağabeyi Abdullah Öcalan'ın kendisine, '12 yıldır barış için katkı sunduğunu ancak, 20 günden bu yana hiçbir devlet yetkilisiyle görüşmediğini' söylediğini anlattı. Mehmet Öcalan, "Ağabeyim, çözümün tek taraflı olamayacağını söyledi. Kürt sorununun çözümü ve çözüm sürecinin devamı için bu seçimde BDP'nin oylarını artırması gerektiğini söyledi" dedi.
BDP Halfeti ilçe binasını ziyaret eden Mehmet Öcalan, burada İmralı Cezaevi'nde ağabeyi Mehmet Öcalan ile yaptığı görüşmeye ilişkin bilgiler verdi. Görüşmede ağabeyinin yerel seçimler ve 'Çözüm sürecine' bölge halkının bakış açısını kendisine sorduğunu anlatan Mehmet Öcalan, şöyle konuştu:
"Ağabeyime gerekli bilgileri aktardım. Kendisi de, gelişmeleri televizyonlardan takip ettiğini söyledi. Kürt sorunun demokratik ve siyasi yönden çözülmesi için seçimlerde BDP'nin oylarını artırması gerektiğini ifade etti. Ağabeyim ayrıca alınacak oyların fazlalığının çözüm sürecine de büyük katkı sunacağını aktardı."
Mehmet Öcalan, ağabeyinin seçimlerde BDP'nin oylarının az olduğu bölgelere güçlü kentlerdeki kadroların katkı sunması önerisinde bulunduğunu anlatırken şöyle konuştu:
"Ağabeyim halkın özgürleşmesi için seçimlere çok önemli olduğunu söylüyor. 'Çözüm sürecinin' ilerlemesi için bölgede zayıf olan yerlerin güçlendirilmesi gerektiğini aktardı. 'Çözüm süreci' konusunda da ağabeyim 12 yıldır büyük katkı sunduğunu söyledi. Ama sürecin tek taraflı yürümeyeceğini herkesin bilmesini istiyor. Sürecin bir tarafının kendisi diğer tarafının devlet ve hükümet olduğunu ve onların katkısıyla ilerlemenin sağlanacağını ifade etti. Beklentisi 20 gündür kendisiyle devletin hiçbir yetkilisinin kendisiyle yapmadığı görüşmenin yapılarak sürecin canlanması yönünde."

AL(HK/İD) (FOTOĞRAFLI)