Ramazan ÇELİK/HATAY, () - GEZİ eylemleri sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz, Abdullah Cömert ve Ahmet Atakan'ın annelerine Antakya'da düzenlenen törende 'Yılın Annesi' plaketleri verildi.
Adana Alevi Platformu, Eskişehir'de Taksim Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, Antakya'da yaşamlarını yitiren Abdullah Cömert'in annesi Hatice Cömert ve Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan'ı 'Yılın Annesi' seçti. Antakya Alevi Kültür Derneği'nde düzenlenen duygu dolu törende üç acılı anneye plaketleri verildi. Adana Alevi Platformu adına Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Adana Şube Başkanı Güneş Arslan, Emel Korkmaz, Hatice Cömert ve Emsal Atakan'a plaketlerini takdim etti.
Törende konuşan Adana Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Güneş Arslan, genç yaşta kara toprağa düşen Ali İsmail, Abdullah ve Ahmet'in daha güzel ve yaşanılır bir Türkiye için mücadele ettiklerini belirterek, şöyle devam etti:
"Eşit, özgür ve adaletli bir ülkenin kavgasında en ön safta yer aldılar. Daha yaşamlarının baharındayken bu köhne düzenin baskısına ve zulmüne maruz kaldılar. Bizlere öncülük ettiler. Onların hatırasına bağlı kalacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Onların anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Ne mutlu sizlere böyle güzel evlatlar doğurmuşsunuz. Ateş düştüğü yeri yakar bunun bilincindeyiz. Ne söylesek, neyleysek bu acı karşısında kifayetsiz kalır. Ancak emin olun ki, Ali İsmail'in, Abdullah'ın ve Ahmet'in hakka yürüdüğünü öğrendiğimizde hiç görmediğimiz ve tanımadığımız bu güzel çocuklar için bizlerde üzüldük ve gözyaşı akıttık. Bir anne olarak acınızı yüreğimizde hissediyor ve paylaşıyoruz."
Gençler adına konuşan Tuncay Kaya ise Gezi eylemlerinde yaşamlarını yitiren 8 kişinin anısını yaşatacaklarını vurguladı. Tuncay Kaya, "Bugün geçmişe dönemeyiz. Abdullah'ı, Ahmet'i, Ali'yi, Berkin'i, Ethem'i, Hasan'ı, Medeni'yi ve Mehmet'i geri getiremeyiz, ancak onları aramızda yaşatabiliriz. Yaşadığımız mahallelere, kütüphanelere, konferans salonlarına, meydanlara, ağaçlara ve de çocuklarımıza onların isimlerini vererek yaşatacağız. Onları ve bütün devrim şehitlerini anarak yaşatacağı" diye konuştu.
Yılın annelerine Kemal Derin'in 'Börklüce Mustafa' kitabı ile Gezi eylemlerinde yaşamlarını yitirenler için yazılmış şiir hediye edildi.

RÇ(BY/SS) (FOTOĞRAFLI)