İKİNCİ TÖRENDE DE SIKI GÜVENLİK ÖNLEMİ
Atatürk Parkı'ndaki etkinliğin ardından kurtuluş törenine Uğur Mumcu Meydanı'nda devam edildi. Meydanın çevresi de yine polis barikatıyla kapatıldı. Alana sadece, daha önce oluşturulan listede adı bulunanlar kontrol noktasından geçirilerek alındı. Törene, protokolün yanı sıra, daha önceden belirlenen öğrenci grupları ile gaziler girebildi. Gazeteciler de Valiliğin hazırladığı kartlardan verilerek tören alanına alındı.
Buradaki tören, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse ve Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın alandakilerin kurtuluş bayramını kutlamasıyla başladı.
Töreni izlemekle görevli gazeteciler, çalışma alanları kısıtlanınca uygulamayı protesto edip, fotoğraf makinelerini ve kameralarını bir süre yere bırakarak törenin devamını izlemedi.
Ayrıca, Türkiye Harp Malulu Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Melahat Ongun ile birlikte 9 kişi, yaka kartları olmadığı için Uğur Mumcu Meydanı'ndaki törene alınmadıklarını ileri sürerek uygulamayı protesto etti. Listede adı bulunmayanların alana alınmadığını öğrenen vatandaşlar da barikatları görerek döndü. Bu nedenle, Kurtuluş Bayramı, halk katılmadan gerçekleşti. Tören, günün anlam ve önemini belirten konuşma ve şiirlerin okunmasının ardından, halk oyunları gösterileriyle son buldu.
GÖSTERİCİLERE PARA CEZASI
Bu arada sabah Atatürk Parkı'ndaki ilk tören sırasında gözaltına alınan 11 kişi ise Kabahatlar Kanunu'na göre 183'er lira para cezası kesildikten sonra serbest bırakıldı.