Bünyamin YIL/ADANA, () - ÇUKUROVA Turistik Otelciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Tayyar Zaimoğlu, eğlenceli ve keyifli tatil hayalleri kuranların tatsız olaylarla karşılaşmamaları ve hayal kırıklığı yaşamamaları için uyarılarda bulundu.
Tatile çıkmadan önce doğru ve tutarlı bir bilgi aktarımının sağlanamaması nedeniyle tüketicinin hem maddi, hem de manevi zarara uğrayabildiğini kaydeden Tayyar Zaimoğlu, en çok otel rezervasyonlarında yaşanan aksaklıklardan, tesisin konumundan, odaların temizliğinden, yemeklerinin lezzetinden, personelin hizmet kalitesinden ve ulaşımın aksamasından şikayet edildiğini belirtti. Tatili eziyete dönüştüren aksaklıkların yaşanmaması için Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) üyesi acentelerle ve kokartlı rehberlerle tura çıkmanın birinci şart olduğunu kaydeden Zaimoğlu şunları söyledi:
"Tatil organizasyonu sunan seyahat acentesinin işletme belgeli olmasına, kapısında TÜRSAB amblemi bulunmasına dikkat edin. Tatile çıkarken, bağlantı yaptığınız acentenin verdiği broşürü, yapılan sözleşmeyi tatil valizinde bulundurun. Çocuklarınızla birlikte tatil planlıyorsanız, onların da tercihlerini göz önünde bulundurun. Paket tatiller dışında kişiye özel hizmet satın almışsanız, ya da broşür dışında başka bilgiler de verilmişse, bunların acente onaylı şekilde yazılı hale getirilmesi isteyin."
'VOUCHER BELGESİNİ ALIN'
Tatil seçimi yapan tüketicilerin, rezervasyon yaptırdıktan sonra ödeme belgesiyle birlikte ulaşım, konaklama tarihleri ve şekillerini belirten 'Voucher' belgesini almaya dikkat etmelerini isteyen Zaimoğlu, "Özellikle ulaşım konusu, tatili satın alan kişi tarafından organize ediliyorsa bu belge, ilgili konaklama tesisine giriş yaparken gerekli olacak ve bir sureti tesise teslim edilecek. Bazen, gezi şartları broşürlerin arkalarında veya Voucher belgesinin arka yüzünde yer alır. Bu şartların okunup, ona göre davranılması gerekir" diye konuştu.
'REHBER KOKARTLI OLMALI'
Seyahat acentalarının tur sırasında lisanslı rehber bulundurma zorunluluğu olduğunu kaydeden Zaimoğlu, ödenen ücrete profesyonel rehberlik hizmetinin de dahil olduğunu belirterek şöyle konuştu:
"Gezdiğiniz yerler hakkında doğru bilgiler alabilmeniz, sorun yaşadığınızda bunun kısa sürede çözülebilmesi turist rehberinizin profesyonel olup olmadığına bağlıdır. Rehberinizin kokardını kontrol edin. Rahatsızlığınızı belgeleyin. Sizi rahatsız eden her şeyi, açık olarak yazdığınız bir tutanağı bu hususları gören kişilere imzalatın. Özellikle tesis işletmecisi ve seyahat acentesi temsilcisinin imzaları bulunması yerinde olacaktır. Tutanağın bir suretini saklayın ve diğer suretini seyahat acentenize mümkünse tatil bitmeden veya en geç tatil bitiminden sonraki bir hafta içinde teslim edin. TÜRSAB ve TÜROFED, TUREB'e başvurun. Sorununuza seyahat acenteniz ile bir çözüm bulamadığınız takdirde, bu iki kurum bünyesindeki tüketici sorunları bölümüne başvurabilirsiniz."
FOTOĞRAFLI