MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde bir ay kadar önce kilosu 65 kuruştan alıcı bulan patlıcanın fiyatı 20 kuruşa kadar geriledi. Toplanmaya hazır patlıcana alıcı bulamayan çiftçiler, tarlaları bozmaya başladı.
Erdemli İlçesi'nde, 300 dönüm arazide ekimi yapılan patlıcanın kilosu 20 kuruşa kadar düşmesine rağmen tarlaya komisyoncu da uğramaz oldu. Erdemli Ziraat Odası Başkanı Ali Gürgenç, patlıcan fiyatının çiftçiyi üzdüğünü söyledi. Gürgenç, patlıcanın para etmemesi nedeniyle dalda ürün olmasına rağmen çiftçinin tarlasını bozduğunu belirterek, "Erdemli'de yaklaşık 300 dönüm arazide patlıcan üretimi yapılmaktadır. Alternatif ürün olarak dikimi yapılan patlıcanların bu yıl para etmemesi çiftçimizin üzülmesine neden oldu. Son günlerde alıcının dahi gelmemesi bizleri daha da üzmüştür" dedi.
3,5 dönüm tarlada patlıcan yetiştiriciliği yapan Mustafa Yılmaz ise son günlerde patlıcan fiyatlarından memnun olmadığını ifade ederek, "65 kuruştan satışına başladığımız patlıcanı şu anda soran yok. En son 20 kuruşa satıldı, ama şu dönemde alıcı dahi gelmiyor. Patlıcanlarımız dalında kaldı. Bu yıl patlıcandan beklentimiz umduğumuz gibi olmadı. İnşallah gelecek yıllarda patlıcan para eder, bizlerin de yüzü güler" diye konuştu.


FOTOĞRAFLI