Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Torba tasarıda" yer  alan "zorunlu trafik sigortası" maddeleriyle yapılmak istenenin, vatandaşın  lehine olarak, prim artışını bir an önce durdurmak ve prim artışındaki yükselişi  geriye çekmek olduğunu belirterek, "Sigorta şirketleri zarar ettiği için prim  artırıyorlar, prim arttığı için, belki yarın öbür gün sigortasızlık sorunu ile karşı karşıya kalabiliriz. Primler çok ciddi yükseldiği zaman kayıtdışılık sorunu  ile karşı karşıya kalabiliriz" açıklamalarında bulunmuştu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, kamuoyunda "torba kanun" tasarısı kapsamında "zorunlu trafik sigortası" ile ilgili maddeleri kabul  edildi. 

Bu düzenmeler hakkında bilgi veren Başbakan Yardımcısı Şimşek, son  yıllarda sigorta primlerinde ciddi artış olduğunu vurgulayarak, "Bu,  vatandaşımızın aleyhine gelişen bir durum, bu sorunun vatandaşın lehine çözülmesi  lazım. Bunu çözmek için de sorunun kökenine inmemiz lazım." diye konuştu.

Tasarıda yapılmak istenenin, vatandaşın lehine sorunu çözmek olduğunu  ifade eden Şimşek, şunları kaydetti:

"Primlerde ciddi artış var. Sistem, Yargıtay'ın yorumuna kadar, 2011'e  kadar çalışmış, 2011'den sonra muallak yükümlülükler yaklaşık 1,8 milyar liradan  bugün 7,5 milyar lira seviyesine çıktı. Bunun da arka planında önceden  öngörülemeyen, sigortalanmayan rizikoların mahkeme kararıyla sigorta şirketlerine  empoze edilmesi var.