TÜRKİYE Kamu-Sen Erzurum Şubesi üyeleri, memur zammını, ayakkabı kutusunda bodro yakarak protesto etti. Bir sendikacı sahte dolarları çevreye saçarken eyleme katılanlar yakılan ayakkabı kutusu ve bodroların ateşinde ısındı.
Hükümet Konağı önünde toplanan 50 kadar Kamu-Sen üyesi, memur maaşlarına yapılan 123 liralık zammı eleştirdi. 'Guguk devleti değil hukuk devleti istiyoruz', 'Ekmeğime aşıma dokunmayın', Hukuksuzluk istemiyoruz', 'Hırsıza değil memura bütçe' dövizleriyle yapılan zammı protesto eden üyeler 'Gün gelecek devran dönecek, Meclis'teki memurlar hesap verecek', 'Memurdan aldılar bacanağa verdiler', 'Memurdan altılar kutulara verdiler', 'Hırsız var mecliste' sloganlarıyla eylem yaptı. Daha önceki protesto eylemleri çok sayıda polis izlerken bu kez tek polisin bile olmaması dikkat çekti. 
MAAŞLARINI GÖRDÜ, EYLEM YAPTILAR
Kamu-Sen İl Başkanı Müfit Bayraktar, hükümetin enflansyonu bilinçli olarak düşük gösterdiğini bu yüzden memurlara düşük zam yapıldığını ileri sürdü. Gıda, temizlik, sağlık, ulaşım, haberleşme, ısınma ve kira fiyatlarınında çok fazla arttığını savunan Müfit Bayraktar, memurların patatese bile muhtaç bırakıldığını iddia etti. Müfit Bayraktar, şöyle dedi:
"Bugün memurlarımız maaş aldı ve acı gerçekle karşılaştı. 'Çocuk, enişte, bacanak, kayınpeder' demeden cümbür cemaat ülkenin kaynaklarına üşüşmüşken, ayakkabı kutuları çelik kasanın yerine geçmişken, memuru unutup yolsuzluğa hırsızlığa destek verenler bizim karşımıza ne yüzle çıkacaklar? Birileri ayakkabı kutularında milyonlarca doları götürürken toplu sözleşme masasında memurlara ayrılan payın 3 milyar lirasını lobilere peşkeş çekenler ne yüzle karşımıza çıkacaklar? Memurun bodrosunun ateşi hem bu hemde öteki dünyada hırsızı, arsızı, yalancıyı, rüşvetçiyi ve memur pazarlamacılarını saracaktır." 
Memurlar, konuşmanın ardından üyeler getirdikleri ayakkabı kutularının içinde maaş bodrolarını tutuşturup yaktı. Ateşin etrafında toplanan üyeler ellerini ısıtmaya çalıştı. Bu sırada Türk Büro-Sen Şube Başkanı Gani Harmandar, cebinden çıkardığı sahte dolarları havaya saçarak, "Bunları da kutuyla yanlışlıkla Erzurum'a yollamışlar. Bu paraları da gönderin oğullara yesinler. Paralarımızı çalanlar bodrolar gibi cehennemde yansın" dedi.