Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev,Türkiye'ye uygulanan yaptırımların ülkede birçok üründe fiyatların yükselmesine yol açtığını doğrulayarak, hükümetin telafi tedbirleri üzerinde çalıştığını bildirdi.

Rusya ekonomisi için 2015 yılının ağır bir yıl olduğunu kaydeden Medvedev, hükümetin krizi önlemek adına aldığı tedbirlerin etkili olduğunu ve durumun istikrara kavuştuğunu savundu.

Belli oranda petrol fiyatlarına bağlı olan Rus rublesinin değerinin, aynı zamanda dış pazarların Rusya'ya kapanmasından da etkilendiğini kaydeden Medvedev, "Rublede artık serbest dalgalı kura geçildi. Bu çok iyi, çünkü hiç kimse rublenin nasıl olması gerektiğini dikte etmiyor. Ruble 'şişirilmiş kurda' olsaydı her zaman çökme tehlikesi vardı" şeklinde konuştu.

Rusya'nın savunma bütçesine ilişkin değerlenmesinde, savunma bütçesinde kesinti yapılmaması gerektiğini kaydeden Medvedev, "Dünyanın en uzun kara sınırı olan en büyük ülkesine sahibiz. Eğer ordumuz güçlü olmazsa ülkemiz de olmayacak" diye konuştu.

Ülkede yaşanan ekonomik kriz nedeniyle devlet bütçesinin optimizasyonu kapsamında devlet çalışanlarının yüzde 10 oranında azaltılacağını belirten Medvedev, hükümetin ayrıca kademeli gelir vergisi uygulamayı planladığını kaydetti.

TÜRKİYE'YE YÖNELİK YAPTIRIMLAR FİYATLARI YÜKSELTTİ

Medvedev, Türkiye-Suriye sınırını geçerek ikazlara rağmen Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesi sonrasındaki gelişmelere de değindi.

Rus yönetiminin Türkiye'ye uyguladığı yaptırımların ülkesinde birçok üründe fiyatların yükselmesine yol açtığını doğrulayan Medvedev, hükümetin telafi tedbirleri üzerinde çalıştığını bildirdi
.
Medvedev: Birçok üründe fiyat arttı