Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, () - ADANA Damızlık Koyun - Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Murat Şen, yeterli kurbanlık hayvanın bulunduğu Türkiye'de kurbanlık sorunu yaşanmayacağını belirterek hayvan ithalatı yapılmamasını istedi.
Yaklaşan Kurban Bayramı'nda vatandaşların kurbanlık bulmakta zorlanmayacağını anlatan Murat Şen, "Fiyatları da geçen yılla aynı seviyelerde seyredecektir. Çok fazla yükselme beklemiyoruz. Küçükbaş kurbanlıkların canlı kilo fiyatı 12-13 lira seviyesinde seyreder. Ortalama herkes 600 liraya da 900 liraya da küçükbaş kurbanlık bulabilir. Normal olan bu kurbanlık fiyatları, hem üreticiyi hem de tüketiciyi üzmez" dedi.
KAÇAK KURBANLIK UYARISI
Türkiye'de yeteri kadar kurbanlık bulunduğunu belirtip hayvan ithal edilmemesini isteyen Murat Şen, şunları kaydetti:
"Sadece Adana'da 120 bin civarında kurbanlık küçükbaş hayvan var. Kurbanlıkların bakımı yapılıyor şimdi. Bayramda satışa hazır hale gelecek. Kimse, 'kurbanlık bulamayız' diye endişelenmesin. Ama her yıl bir kaçak kurbanlık sorunu var. Kaçak kurbanlıkların ülkemize ve kentimize girmemesi için çalışma yapıyoruz. Çünkü çok büyük zararı var. Kaçak getirilen hayvanların yüzde 90'ı hastalık taşıyor. Ülkemizdeki hayvanlara da bu hastalıklar bulaşıp ciddi zararlar verebiliyor. Ülkemizde daha önce olmayan veya bilinmeyen hastalıklar çıkıyor. Tüketicilerin de kaçak kurbanlıklara karşı dikkatli olması lazım. Kurbanlık alacak olanların, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce küpe takılmayan hayvanları almaması gerekiyor. Tüketiciler kurbanlık hayvanları, bildikleri ve tanıdıkları üreticilerden almaya özen göstermeli."

FOTOĞRAFLI