Eyyüp BURUN/GAZİNATEP, () - GAZİANTEP İş Kur İl Müdürü Sıraç Ekin, kentte işsizlik oranının yüzde 6,9 olduğunu ve bunun Türkiye ortalamasının altında bir oran olduğunu söyledi.
Gaziantep İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, Vali Yardımcısı Mehmet Tevfik Emre başkanlığında yapıldı. Valilikte düzenlenen toplantıya Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, İŞKUR İl Müdürü Sıraç Ekin’in yanı sıra kurum müdürleri ile STK temsilcileri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan İŞKUR Müdürü Sıraç Ekin, istihdam ve mesleki eğitimin önemli olduğunu ifade etti. Toplantı ile bu yöndeki ihtiyacın tespitinin yapıldığını anlatan Sıraç Ekin şöyle konuştu.
"Mesleki eğitim projeleri ve işsizlikle mücadele konuları ilimizin iş gücü piyasası verileri için önemlidir. İşgücü piyasası kapsamında 3 bin 435 işyerine yüz yüze görüşme kapsamında ziyaret yapıldı. Gaziantep işgücü piyasasının röntgeni çekilmiştir. İşsizlik AB ülkeleri de dahil olmak üzere hemen hemen her ülkenin karşı karşıya kaldığı büyük bir sorundur. Şehrimizin işsizlik oranı ise yüzde 6,9 olarak açıklanmıştır ve bu oran Türkiye ortalamasının altındadır. İşsizliğin en temel çözüm yolu, istihdam kapasitesini arttıracak yatırımların çoğalması, iş piyasasının esnekleştirilmesi ve aktif istihdam politikalarının uygulanmasıdır."
Ekin'in açılışını yaptığı kurul toplantısında daha sonra önümüzdeki dönemde hayata geçirilmesi planlanan projeler görüşüldü.

FOTOĞRAFLI