KARABÜK Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümü'nün bu yıl öğrenime açılan Otobüs Kaptanlığı Programı'nın tek kız öğrencisi 20 yaşındaki Cennet Yıldıran oldu. Yıldıran, ileride mesleğininde başarılı olmayı istediğini söyledi.
Otobüs Kaptanlığı Programı'nda 43 erkek öğrenci arasında Cennet Yıldıran tek kız öğrenci olarak öğrenim görüyor. Osmaniye'de 8 çocuklu bir ailenin ferdi olan Cennet Yıldıran, Karabük Üniversitesi'nin bu yıl öğrenime açılan Otobüs Kaptanlığı Programı'nı tercih etti. Otobüs Kaptanlığı Programı'nı bir akrabasının tavsiye üzerine tercih ettiğini söyleyen Cennet Yıldıran, "Akrabam bu bölümden mezun. Beni de o yönlendirdi. Kadınların her şeyi yapabileceğine inanıyorum. İleride işimi başarılı bir şekilde yapmak istiyorum. Adana'da bir çok bayan bu sektörde, ben neden yapmayayım. Her şeyin eğitimi güzel. İleride yapacağımız bu iş için eğitim çok önemli" dedi.
Sınıfta tek kız öğrenci olduğu için zorlukla karşılaşmadığını anlatan Cennet Yıldıran, "Arkadaşlarımdan memnunum. Herkes nasıl davranması gerektiğini biliyor" diye konuştu.
Öğretim görevlisi Faruk Alkan bu yıl ilk kız öğrencilerini aldıklarını belirterek, şöyle dedi:
"Bu;  ilerisi açık, geleceği olan bir bölüm. İnsani ve mesleki olarak müfredatımıza baktığımızda psikolojiden, hijyenden bakın da otobüs kullanmaya, aracın bütün bakım ve onarım gibi çok güzel derslerimiz var. Buradan yetişen öğrencilerimiz özel sektörde, hem de resmi kurumlarda çalışabilir. Ülkemizin birçok ilinde otobüs kullanan bayan şoförleri görüyoruz. Otobüs kaptanlığı yeni bir bölüm olduğu için çok bilinmiyor. Ama ileride revaç göreceğini tahmin ediyoruz."