MERSİN'de mali müşavirlik yapan Muhittin Türkkan, kızı Gizem Gül Türkkan'ın ilk sonucu açıklandığında sistemde '485.291' olan SBS puanının, '337.291'e düşürülmesiyle ilgili şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan talep edilen bilgisayar kayıtlarının 6 aydır gönderilmediğini söyledi. Türkkan, "Bu olacak iş değil. Böyle bir sorumsuzluk olmaz. Haksızlığın peşini bırakmayacağım" dedi.
8 Haziran 2013'te yapılan Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) giren 15 yaşındaki Gizem Gül Türkkan, yaşanan hatalı puan hesaplanması nedeni ile mağdur oldu. Sınavın açıklandığı 12 Temmuz 2013'de evdeki bilgisayardan sonuçları kontrol eden Gizem Gül Türkkan ve ailesi ekranda '485.291' puanı görünce başarıdan dolayı çok mutlu oldu.
SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Daha sonra tercihler için 17 Temmuz 2013 tarihinde okula giden Türkkan Ailesi burada gördükleriyle şoke oldu. Rehber öğretmen, Milli Eğitim Bakanlığı'nın tercih ekranını açınca, Gizem Gül Türkkan'ın sınav puanı ile yıl sonu başarı puanının düşürüldüğünü gördü. Bunun üzerine harekete geçen Gizem Gül Türkkan'ın babası 41 yaşındaki Muhittin Türkkan, yaptığı araştırmada Türkiye genelinde birçok öğrencinin büyük bir mağduriyet yaşadığını öğrenerek kızı için Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
7 aydır süren davada bugüne kadar bir sonuç çıkmazken, Ankara 3'ncü İdare Mahkemesi'ne de kızının sınavında yürütmeyi durdurma istemiyle dava açtı.
BAKANLIK KAYITLARI GÖNDERMİYOR
Kızı Gizem Gül Türkkan'ın SBS puanının 485'ten 337'ye düşürüldüğünü belirten baba Muhittin Türkkan, "Suç duyurusunda bulunduk. Savcılık kızımla ilgili yapılan değişiklikleri gösteren bilgisayar kayıtlarını 3 kere istemesine rağmen bakanlık 7 aydır göndermedi. Bu olacak iş değil. Böyle bir sorumsuzluk olmaz. Soruşturmanın selameti açısından Milli Eğitim Bakanlığı'nın bilgisayar kayıtlarını biran önce göndermesini Sayın Bakandan bu konuda yardımcı olmasını istiyorum. Bilişim uzmanları gelecek olan bilgisayar kayıtlarına güvenilmeyeceğini ancak Milli Eğitim Bakanlığı'nın bilgisayarlarının da incelenmesi gerektiğini söylediler. Savcılıktan Milli Eğitim Bakanlığı'nın bilgisayarlarının incelenmesini de talep edeceğim" dedi.
KARNE PUANIYLA E-OKUL PUANI FARKLI
Türkkan, bir süre önce SBS için Ankara 18'inci İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararı vermesinin son derece yerinde bir karar olduğunu ifade ederek, "Bu sınavla ilgili bir çok şaibe yaşandı. 18'nci İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurmasını haklı buluyorum. Benim kızımla ilgili İdare Mahkemesi'ne açmış olduğum dava Ankara 3'ncü İdare Mahkemesi'nde devam etmektedir. Bu arada kızımın mezun olduğu TED Koleji'nin yıl sonu notları ile oynadığını düşünüyorum. Okulun verdiği karnedeki yıl sonu puanıyla e-okul kayıtlarındaki yıl sonu puanı birbirini tutmamaktadır. Bir baba olarak kızıma yapılmış haksızlığın peşini bırakmayacağım. Bütün öğrencilere sesleniyorum; karnelerinizi iyi saklayın. Başınıza gelen olaylar sizin de başınıza gelebilir. Çünkü artık Türkiye'de hak aramak çok zor. Hiçbir şey düzgün değil, Çocuk çalışıp sınava giriyor, doğru dürüst bir sınav bile yapılamıyor" diye konuştu.
Baba Muhittin Türkkan son olarak, olayın yargıya taşınması nedeniyle de kızının hiçbir tercih yapamadığını belirterek Gizem Gül'ün özel bir okulda eğitimine devam ettiğini söyledi.